Back

Netflix eindelijk in België: films en series op al je toestellen!

Het heeft lang geduurd en de geruchten doken ook al een hele tijd geleden op, maar nu is het eindelijk zover: Netflix is gearriveerd in België! Netflix had een tijd geleden al aangekondigd dat ze naar België en Luxemburg zouden komen (nadat Nederland en andere landen al Netflix kregen), maar een precieze datum werd nooit vermeld. Het is eindelijk aan ons, in dit artikel maken we je wegwijs in de wereld van Netflix en hoe jij het kan gebruiken.

Wat is Netflix?

Netflix is een internetdienst die ontstaan is in Noord-Amerika. De dienst is daar enorm populair geworden met miljoenen actieve gebruikers. Ook de groei van de dienst kent voorlopig geen einde. Netflix biedt digitaal een enorme catalogus van films en TV-series aan die je zo veel je maar wil en waar je maar wil kan bekijken. Het bekijken werkt via ‘streaming’, je downloadt de bestanden dus niet rechtstreeks naar je toestel, maar je kijkt ze via de internetconnectie, vergelijkbaar met hoe je een video op YouTube bekijkt.

Uiteraard is Netflix volledig legaal. Voor de films en series die ze aanbieden hebben ze de benodigde rechten. Het interessantste punt van Netflix is de prijs. Voor het standaard abonnement waarmee je op 2 schermen in HD kunt kijken in België zal je € 8,99 per maand moeten betalen. Verder kan je op één Netflix account verschillende gebruikers aanmaken die hun eigen favorieten en dergelijke kunnen bijhouden. Er zijn nog twee andere abonnement-opties: een abonnement waarmee je op 4 schermen in HD en Ultra HD kan kijken voor € 11,99 per maand (interessant voor families!) en een plan van € 7,99 waarmee je op 1 scherm in standaarddefinitie kan kijken.

Hoe schrijf ik me in?

Je kan je opgeven voor Netflix via de website Netflix.com. Hier kan je ook één maand gratis Netflix proberen. Je kan dus een gehele maand volledig gratis de hele catalogus van films en series raadplegen. Na deze maand betaal je dus € 8,99 per maand (of € 11,99 per maand voor het familie-plan of € 7,99 voor het individuele plan). Dit kan je betalen via een kredietkaart of je PayPal account. Je kan overigens op elk moment beslissen je Netflix-abonnement stop te zetten zonder hiervoor enige extra vergoeding te moeten betalen. Na de gratis maand zal de maandelijkse betaling wel automatisch beginnen.

Hoe kijk ik Netflix?

Wat Netflix mede ontzettend populair heeft gemaakt is de beschikbaarheid op de verschillende platformen en toestellen. Je kan Netflix bekijken op je telefoon, tablet, computer, spelconsole en verschillende set-top boxes zoals de Apple TV. Netflix heeft voor de verschillende apparaten en platformen apps in de respectievelijke App Stores van de verschillende toestellen.

Kijken op:

 • Computer: je surft naar Netflix.com, logt in met je account en je kunt zo beginnen kijken naar de films en series in je web browser
 • iOS: je downloadt de Netflix app (die uiteraard ook geoptimaliseerd is voor de iPad), logt in en begint te kijken
 • Apple TV: je kiest het Netflix kanaal op je Apple TV, logt in en begint zo ook te kijken naar de series en films
 • iOS -> Apple TV: naast het Apple TV kanaal ondersteunt de iOS app ook AirPlay waardoor je de beelden vanuit de Netflix app naar je TV kan sturen, op deze manier is het gemakkelijker om te navigeren door de catalogus via de iOS app die zeer overzichtelijk en snel werkt

Wat kan ik bekijken op Netflix?

Zoals hierboven gezegd heeft Netflix een heuse catalogus met allerlei films en series. In de Verenigde Staten is deze catalogus enorm. In België moeten we het met iets minder doen voorlopig, al zitten er zeker ook toppers in deze catalogus en programma’s die niet in de VS beschikbaar zijn. De grootste troef van de Netflix catalogus zijn de Netflix Originals series. Deze series zijn geproduceerd door Netflix zelf en zijn dus in elk land waar Netflix aanwezig is beschikbaar. Hiertussen zitten series als House of Cards, Orange Is The New Black, The Killing en nog een heleboel andere reeksen van Netflix zelf.

Verder zijn er natuurlijk ook nog veel andere series en films te vinden op Netflix. Enkele topfilms zijn: Jumanji, Fargo, Up, Brave, Toy Story 3 en nog vele anderen, topseries die te vinden zijn: Breaking Bad, Dexter, Suits, Prison Break en ook hier weer enorm veel anderen. Verder worden er elke maand wel nieuwe series of films aan toegevoegd. Voor nieuwe releases kan je terecht op het Twitter-account van Netflix België of hun Facebook account.

Netflix heeft een aparte ‘kids’-sectie vol met animatiefilms, tekenfilms en jeugdreeksen, waaronder ook een heleboel Nederlandstalige.

Als laatste vermelden we ook nog dat VRT een overeenkomst heeft gesloten met Netflix. Dit werd donderdag aangekondigd via deredactie.be. Concreet houdt dit in dat er voorlopig 6 programma’s van de VRT beschikbaar zullen komen op de Belgische versie van Netflix. Later kunnen hier eventueel nog andere series bijkomen. VRT wil naar verluidt op deze manier inspelen op het veranderende kijkgedrag. Voorlopig zien we er in de catalogus al Tournée Générale tussen staan.

Na lang wachten mogen ook wij nu gebruik maken van Netflix. Je kan de dienst dus één maand gratis uitproberen, gewoon even naar Netflix.com surfen en een account aanmaken. In de voorbije maanden werd al gezegd dat Netflix wel eens een concurrent zou kunnen zijn voor Telenet en Belgacom die zelf ook series en films aanbieden (meestal tegen hogere prijzen), maar of dit ook waar is zal in de komende maanden duidelijk worden. Installeer Netflix maar meteen op je toestellen en begin te kijken, de Netflix Original Series zijn alleszins al aanraders!

About the Author /

eliasvdb8@gmail.com

Software Developer - Kempenaar - Apple addict - Gamer - Internet Junkie

Reacties(7)

 • Bart Vyvey

  19 september 2014

  Met kleine kinderen in huis stel ik me dan ineens de vraag of er ook ondertiteling voorzien is?

 • Anthony Jacobs

  19 september 2014

  Kan je zonder kredietkaart ook op netflix, want via mijn paypal-account wordt er toch gevraagd naar een kredietkaart :s

 • Marc

  20 september 2014

  ik heb ook geen kredietkaart maar is gelukt met mijn itunes account

 • elektrovanexem

  21 september 2014

  als je een film of serie aanvraagt om er naar te kijken wat is de prijs ervan om die te bekijken?

  • Chris

   23 september 2014

   je betaald voor een abonnement per maand. Vervolgens heb je onbeperkt toegang tot alle series en films. Prijs per maand is 7,99 voor SD en 8,99 voor Full HD en 4K (indien beschikbaar)

 • Stefanvdb

  21 september 2014

  al verschillende kinderfilms in het NL gevonden … kids zijn er blij mee .. leuke interface voor kinderen als ze aanloggen onder hun eigen profiel, ze kunnen kiezen obv figuurtjes (hoofdpersonages) ipv op naam of cover van de film.

  heb het duurste abo genomen, om UHD te kunnen zien, maar de app van samsung (55 UHD curved tv) werkt niet … iemand ervaring mee? De app op apple tv werkt perfect, maar die kan enkel FullHD aan.

Wat is jouw mening?...