Back

Sfeerbeelden van de iPhone 6-launch over heel de wereld

Op vrijdag 19 september startte de verkoop van Apple’s nieuwste smartphones: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Al een aantal jaren brengt Apple steeds opnieuw een nieuwere iPhone uit rond deze tijd. Het lijkt haast routine te worden dat de iPhone-lijn weer een generatie rijker wordt, maar dat lijkt het enthousiasme en de opgetogenheid van Apple-gebruikers van over heel de wereld niet te stoppen. Zo werd een recordaantal van 4 miljoen iPhones gepre-ordered tijdens de eerste dag van beschikbaarheid in de Online Apple Store van de eerste groep landen waar de smartphones op de markt kwamen.

Afgelopen vrijdag werden de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus gelanceerd in een aantal landen over heel de wereld, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Australië, Japan en Hong Kong. Daar was enorm veel belangstelling naar Apple’s nieuwste producten. Niet alleen klanten, maar ook de media was er gretig bij. Hieronder delen we graag een aantal sfeerbeelden van deze lanceerdag, zodat u al een beetje in het juiste humeur kan geraken voor 26 september. De nieuwe iPhones zijn namelijk vanaf volgende week vrijdag ook in België verkrijgbaar. Meer info over de beschikbaarheid in ons land, kan u op deze pagina vinden die steeds up-to-date wordt gehouden.

Hong Kong

In Hong Kong stonden duizenden mensen te wachten aan de deuren van verschillende Apple retailers om op de lanceerdag hun nieuwste iPhone te kunnen kopen. De hype was er enorm en dat levert dus ook redelijk spectaculaire beelden op.

In de Apple Store

De wachtrijen buiten

Groot-Brittannië

De grootste wachtrij van Groot-Brittannië was te vinden aan de Covent Garden Apple Store.

(via @cowboystyle)

Ook in Birmingham werd een lange wachtrij gevormd

De VS

Ook in de Verenigde Staten, waar Apple’s hoofdzetel zich bevindt, was het enthousiasme enorm. De eersten die daar een iPhone konden bemachtigen in een Apple Store, stonden al buiten te wachten voor langer dan 24 uur. Om 7 uur ‘s ochtends, slechts een korte tijd voor de opening, stonden al meer dan 4.000 mensen in de wachtrij aan de Fifth Ave Apple Store

Eerste koper van een iPhone 6 aan de Fifth Ave Apple Store

Wachtrij aan de Fifth Ave Apple Store te Manhattan

Enkele straten verwijderd van de Apple Store

Canada

Meer dan 1.000 wachtenden in Toronto aan de Eaton Centre Apple Store

Australië

Australië was de eerste locatie die toegang kreeg tot de iPhone 6. Het enthousiasme stond daar zo hoog dat media zo snel mogelijk de eerste iPhone 6-koper wilden interviewen. Maar dat loopte toch anders af dan verwacht.

About the Author /

glen.b@hotmail.be

 fanboy - game designer - music lover - reddit addict

Wat is jouw mening?...