Back

Duurste Apple Watch van 18-karaat goud kan $1.200 kosten

Er is nog weinig geweten over de precieze prijs van de verschillende Apple Watch-modellen die eerder deze maand werden aangekondigd op Apple’s media-event. Apple liet enkel weten dat de smartwatch-lijn start aan een prijs van 349 Amerikaanse dollars. Schattingen van verscheidene experts wijzen erop dat de prijs van een high-end Apple Watch Edition, bestaand uit 18-karaat goud, tot zo’n $1.200 zal oplopen.

De website TechCrunch informeerde zich bij enkele juweliers die bekend zijn met het materiaal dat Apple zal gebruiken in de Apple Watch Edition. Met de informatie van die juweliers en afgaand op de schattingen van de afmetingen van de Watch, kon men een kostprijs opstellen voor het goud dat zal nodig zijn voor de gouden Apple Watch. Uiteindelijk komt men op een prijs van $600 voor het goud alleen. De elektronica in het toestel zou de totale kostprijs kunnen laten verdubbelen. Aangezien nog geen exacte afmetingen gekend zijn van de smartwatch en het nog niet volledig duidelijk is hoeveel goud er zich in zal bevinden, blijft het bij gokken.

Meerdere modellen van de Apple Watch Edition zullen verkrijgbaar zijn

Voor die hoge prijs krijgt de koper dan ook wel meer dan een gewone Apple Watch. Het materiaal van de smartwatch zal dubbel zo hard zijn als normaal goud, en het horloge zal een saffieren kristalscherm meekrijgen. Het gadget zal ook in een juwelendoosje geleverd worden. Dat doosje zal volgens geruchten kunnen gebruikt worden als draadloos laadstation.

Eerdere statements van Ming-Chi Kuo van KGI Securities spraken over modellen van de Apple Watch, toen nog de iWatch genoemd door het publiek, die wel duizenden dollars zouden kunnen kosten. Afhankelijk van de portie goud die Apple zal plaatsen in de Apple Watch Edition, kan deze voorspelling nog redelijk juist zijn. Toch is de Apple Watch niet enkel voor de allerrijksten bedoeld. Zoals eerder al vermeld zal het goedkoopste Apple Watch-model een prijskaartje hebben van ‘maar’ $349, ongeveer zo’n €270. Begin volgend jaar wordt de Apple Watch in de winkels verwacht, en dan zal ook duidelijk worden hoe hoog de prijzen van de verschillende Apple Watch-modellen zullen oplopen.

About the Author /

glen.b@hotmail.be

 fanboy - game designer - music lover - reddit addict

Wat is jouw mening?...