Back

Apple brengt Apple Watch uit


Apple heeft zonet hun eigen smartwatch gelanceerd. Het was de ‘One more thing’ van deze keynote. 

De Apple Watch heeft een speciale interface gekregen. Ze hebben de interface niet gekopiëerd van de iPhone maar heeft deze volledig opnieuw ontworpen. Het is een interface die nieuw is, maar wel gebruiksvriendelijk moet zijn en herkenbaar voor Apple gebruikers.

De Watch kan je bedienen met het touchscreen en met de draaiknop (of zoals Apple hem noemt ‘Digital Crown’) aan de zijkant. Het touchscreen is van saffier en het is drukgevoelig: het kan onderscheid maken tussen een aanraking en een rechtstreekse klik. De knop aan de zijkant fungeert als Home knop. De Digital Crown doet verder ook dienst om te scrollen of te zoomen.

De smartwatch is ook meer dan een gewone horloge. Het toestel heeft verschillende sensors aan boord waardoor ze bijvoorbeeld je hartslag kunnen meten. De Apple Watch zal dus zonder problemen samenwerken met de Health App in iOS 8.

De interface heeft een analoge ‘klok’ als basisscherm. Door middel van een veegbeweging krijg je zicht op ‘glances’, daar komt de meeste informatie terecht zoals afspraken in je agenda. Als je dan klikt op de Crown ga je naar het homescherm, daar kan je verschillende apps openen. Door aan de Crown te draaien scroll je door deze lijst van apps. Krijg je een sms en wil je hierop antwoorden? Dat kan, je kan door middel van spraak en emoji’s antwoorden. Het toestel zou ook je berichten moeten kunnen verstaan en een gepast antwoord voorstellen.

De Apple Watch komt in twee formaten (al zijn deze voorlopig nog onbekend) en bandjes zijn er in verschillende kleuren en materialen. Opladen kan je bovendien draadloos doen volgens een MagSafe principe.

Het toestel wordt aangestuurd door de S1 chip. Apple zegt dat dit een volledig computersysteem zou moeten zijn in een kleine chip.

Waar de Apple Watch niet onverwacht is, is het wel een van de eerste producten waar vooraf nog geen design van was gelekt.

 

About the Author /

vincent.zonezns@gmail.com

Hoofdredacteur // Mobile Tech Enthusiast // student Journalistiek // altijd mobiel! // @zonezns

Reactie (1)

  • ron vandenberghe

    4 oktober 2014

    ik kijk er naar uit :-)

Wat is jouw mening?...