Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Pay Eerste hands-on videos van iPhone 6, Apple Pay en Apple Watch

We hoeven het je waarschijnlijk niet nog eens te vertellen, maar gisteren hield Apple eindelijk haar grote, langverwachte iPhone 6 en ‘iWatch’ keynote. (Deze ‘iWatch’ bleek uiteindelijk Apple Watch te heten.) Op deze keynotes worden altijd veel mensen uit de perswereld uitgenodigd, zij krijgen nadien de mogelijkheid om de nieuwe producten al eens uit te testen. In dit artikel tonen we je enkele zogenaamde ‘hands-on’ videos van alle nieuwe producten, afkomstig van deze journalisten.

iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Als eerste werd er gisteren de iPhone 6 aangekondigd. Deze zal binnenkort uitkomen in twee verschillende formaten. De standaard iPhone 6 met een schermgrootte van 4.7 inch en de iPhone 6 Plus met een schermgrootte van 5.5 inch. Hieronder enkele video’s, opgenomen vanuit de demoruimte, die de nieuwe modellen voor een eerste keer in werking tonen.

iPhone 6 en 6 Plus hands-on van The Verge

iPhone 6 Plus van TechnoBuffalo

iPhone 6 van TechnoBuffalo

Apple Pay

Na de iPhone 6 was het de beurt aan Apple Pay. Dit is een nieuw systeem waarmee Apple de fysieke bank -en kredietkaarten wil vervangen en overtreffen. Voorlopig zal dit systeem enkel werken in de VS, maar de bedoeling is wel dat het op langere termijn ook naar andere landen komt. Het systeem werkt via de nieuwe NFC-antenne die boven aan de achterkant van de iPhone 6 te vinden is.

Apple Pay hands-on van The Verge

Zeer korte hands-on van Washington Post die aantoont hoe snel Apple Pay werkt

Apple Watch

De grote ster van de show gisteren was natuurlijk de Apple Watch. Iedereen dacht aanvankelijk dat deze ‘smartwatch’ iWatch zou heten. Dit bleek echter niet zo, de echte naam van het toestel is Apple Watch. Het ziet er veelbelovend uit, maar omdat het nog in een vroeg stadium is zijn er nog veel vragen. De volgende hands-on videos laten je alvast zien hoe de Apple Watch kan gebruikt worden.

Apple Watch hands-on van The Verge

Apple Watch hands-on van Cnet

Dankzij deze video’s krijg je alleszins al een iets duidelijker beeld van wat er gisteren allemaal werd voorgesteld. Enkel de Apple Watch bleek niet volledig beschikbaar te zijn voor demo’s, uit verschillende video’s (zoals diegene hierboven getoond) blijkt dat de meeste toestellen een demo-video draaiden en dat enkel Apple werknemers demo’s gaven van werkende toestellen. Vermoedelijk omdat de Apple Watch nog in een vroeg stadium is voorlopig.

De iPhone 6 Verschijnt binnenkort al in de VS. In België zal het toestel hoogstwaarschijnlijk op 26 september in de rekken liggen. De iPhone 6 zal beginnen van € 699 en de iPhone 6 Plus vanaf € 799. iOS 8, de nieuwe software voor iPhone, iPad en iPod touch komt uit op 17 september.

Wat is jouw mening?...