Back

Apple herdefinieert mobiel betalen met Apple Pay

Apple heeft zijn zinnen gezet om het proces van betalen te vergemakkelijken in ieders leven. Volgens Tim Cook is het gebruik van bankkaarten serieus gedateerd en moet er iets nieuws komen dat het proces innoveert. Daarom introduceren ze Apple Pay.

Door middel van NFC en Touch zal je met één tik kunnen betalen voor je aankopen. Als je kredietkaart reeds gekoppeld is aan je Apple ID hoef je niets meer te doen, maar het toevoegen van een nieuwe kredietkaart kan makkelijk tijdens het instellen van je iPhone 6 of 6 Plus. Met behulp van de iSight-camera kan je de gegevens van je kredietkaart inscannen en zal deze automatisch de kaart toevoegen aan Passbook.

Apple Pay

Veiligheid is een belangrijke kwestie als je je iPhone een kredietkaart wil toevertrouwen om betalingen mee te kunnen doen. Apple heeft hier zeker aan gedacht en enkele maatregelen voor getroffen. Zo zal het nummer van de kredietkaart niet worden opgeslagen op de servers van Apple en ook niet gedeeld worden met de winkelier. Elke transactie krijgt een uniek nummer en een dynamische code, die je ‘gewone’ veiligheidscode op de achterkant van je kredietkaart vervangt. Privacy wordt ook gerespecteerd want niets van deze data wordt gedeeld. Zowel Apple, als de winkelier slagen niets op van de transactie en de winkelier krijgt zelfs je kredietkaartnummer niet te zien.

Apple Pay

Apple start met Apple Pay in de Verenigde Staten en gaat een samenwerking aan met American Express, Master Card en VISA. Andere landen komen pas later aan bod. Er doen reeds 220 000 winkeliers mee met Apple Pay, inclusief verschillende grote ketens die de dienst in al hun vestigingen willen aanbieden. Zo zal je binnenkort in Subway, McDonalds, Disneyland, Starbucks en uiteraard in de Apple Stores kunnen betalen met Apple Pay. Zelfs Uber en Groupon bieden de dienst aan.

Apple gaat ook een API toegankelijk maken voor ontwikkelaars om de dienst te integreren in hun apps. Apple Pay zal alleen beschikbaar zijn voor de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus en voorlopig alleen in de Verenigde Staten. De dienst zal te gebruiken zijn vanaf oktober.

 

About the Author /

tim@applevlaanderen.be

Senior Editor Apple Nieuws Vlaanderen - Social Media addict

Wat is jouw mening?...