Back

Wat mogen we verwachten van de keynote van dinsdag 9 september?

Alle Apple fanaten zitten nu al op het puntje van hun stoel, want komende dinsdag geeft Apple eindelijk nog eens een keynote. De verwachtingen zijn extreem hoog, er wordt heel wat verwacht van deze keynote. Ook topmensen bij Apple zelf lieten al uitblijken dat er nog heel wat komt van Apple in 2014. Veel van deze spectaculaire aankondigingen mogen we dinsdag al verwachten. In dit artikel geven we jullie een overzicht van wat er nu juist allemaal verwacht wordt.

iPhone 6

schermen1  batterij2

Met zekerheid kunnen we zeggen dat Apple op deze keynote de opvolger van de iPhone 5s zal aankondigen. Deze iPhone 6 zal volgens zeer veel geruchten in twee formaten komen. De iPhone 6 met een schermgrootte van 4.7 inch en de iPhone 6L (een naam die de laatste tijd opdook) met een schermgrootte van 5.5 inch. Beide krijgen naar verluidt een grotere batterij, waarbij de batterij van de grotere iPhone 6L nog eens groter zal zijn dan deze van het 4.7 inch model.

De laatste week doken er ook veel berichten op waarin werd gezegd dat Apple ook NFC-mogelijkheden zal inbouwen in de nieuwe iPhones, met oog op het betalen met de iPhone. NFC (near field communication) wordt gebruikt om informatie uit te wisselen met nabije toestellen (niet per se smartphones) en zou dus de poorten openen naar het betalen van allerlei zaken met je iPhone.

iPhone 6 NFC chipEr wordt verder ook verwacht dat de iPhone 6 een scherm van Sapphire Crystal zal krijgen. Dit materiaal is nog een heel stuk sterker dan het tot nu toe gebruikt Gorilla Glass. Sapphire wordt al in de iPhone 5s gebruikt, maar slechts op kleine schaal voor de cameralens en homeknop met Touch ID.

Het uiterlijk van de iPhone 6 zal vermoedelijk ook weer heel wat veranderingen ondergaan, dit is altijd het geval wanneer er een volledig nieuwe versie van de iPhone uitkomt. Zo zal de iPhone 6 uiteraard in de eerste plaats groter worden. Verder wordt verwacht dat de zijkanten meer afgerond zullen zijn. Ook zal er op de achterzijde bovenaan en onderaan geen glas meer te vinden zijn. De antennes zullen vermoedelijk verwerkt zijn in de achterzijde van de iPhone 6, deze zullen naar verluidt zichtbaar zijn. De volumeknoppen worden waarschijnlijk langwerpig en de aan-/uitknop zal van de bovenkant naar de zijkant verplaatst worden.

iphone-6Uiteraard zal de iPhone 6 ook nog steeds de Touch ID technologie hebben waarmee je de iPhone kan ontgrendelen en ook aankopen kan toestaan. De functies van Touch ID kunnen wel uitgebreid worden nu Apple mogelijks van plan is te beginnen met mobiele betalingen. Betalen in de winkel kan dan zo simpel worden als even je vinger op de thuisknop houden…

Alle artikels over de iPhone 6 vind je hier terug.

iWatch

Eén van de toestellen waar de laatste jaren het meeste over gespeculeerd is geweest is de zogenaamde ‘iWatch’. Er wordt al een tijdje vermoed dat Apple met een ‘wearable’ zal uitkomen, en het meeste wordt hierbij dus gedacht aan een smartwatch. Een opmerkelijk feit omtrent deze iWatch is wel dat er tot nu toe nog zo goed als geen gelekte onderdelen tevoorschijn zijn gekomen. Dit kan twee zaken betekenen: ofwel heeft Apple de ontwikkeling en productie van dit nieuwe product ontzettend goed afgeschermd, ofwel is Apple helemaal niet bezig aan een iWatch. Optie 1 is de meest waarschijnlijke.

iWatch concept

Apple heeft een hele tijd gewacht met het uitbrengen van deze smartwatch. Heel wat bedrijven zijn Apple intussen al voorgeweest bij het uitbrengen van smartwatches. Het begon allemaal met het Kickstarter-project van de Pebble smartwatch, een eerder simpele smartwatch. Ondertussen heeft Google een smartwatch software uitgebracht die al geïmplementeerd wordt in smartwatches van Motorola en LG. Apple wil waarschijnlijk iedereen van zijn sokken blazen met deze iWatch, daarom hebben ze dit product ontzettend goed geheim weten te houden.

Hopelijk is het daadwerkelijk zo dat we de langverwachte iWatch eindelijk dinsdag zien verschijnen. Al wordt er wel gezegd dat deze vermoedelijk pas in 2015 in de rekken zal liggen.

iwatch

 

Alle artikels over de iWatch vind je hier terug.

iOS 8

ios_8_fallApple heeft de gewoonte op de iPhone keynote altijd nog wat aandacht te besteden aan de nieuwe iOS versie. Dit jaar is dit iOS 8. Tijdens de WWDC conferentie die in juni van dit jaar plaatsvond werd het meeste al gezegd over iOS 8. Op de iPhone keynote zullen de belangrijkste functies nog eens kort toegelicht worden, al is het niet ondenkbaar dat er nog één of twee nieuwe functies tevoorschijn komen. Een grote nieuwe functie die aangekondigd zou kunnen worden is een zogenaamd ‘iPay’ systeem voor de mobiele betalingen.

Het zou echter wel eens kunnen dat er nog een beetje meer aandacht wordt besteed aan het iOS 8 met het oog op de iWatch. Vermoedelijk zal de iWatch een nieuwe, speciale versie van iOS 8 draaien die kan samenwerken met de nieuwe iPhones.

Ook weten waarschijnlijk na de keynote wanneer iOS 8 voor het publiek gelanceerd zal worden. Vorig jaar was dit op 18 september, ongeveer een week na de iPhone keynote (die toen op 10 september plaatsvond).

Hier vind je een overzicht van wat nieuw is in iOS 8.

iPad, OS X Yosemite, iPod?

Verder zien we mogelijks nog een aantal andere zaken op de keynote, al is hier minder over geweten en is het minder waarschijnlijk dat we deze daadwerkelijk zien.

IpadBiggerDisplayZo zou het eventueel kunnen dat Apple nieuwe versies van de iPad Air en iPad mini met Retina Display aankondigt. Vorig jaar werd hiervoor echter een aparte keynote gehouden op 22 oktober. Het kan dus goed zijn dat Apple ook dit jaar een aparte keynote zal hebben, volledig toegewijd aan de iPads. Eén functie die zeker wordt verwacht voor de nieuwe iPads is de introductie van Touch ID. Verder wordt er ook gezegd dat Apple met een grotere iPad Pro zou komen.

OS X Yosemite

Zoals hierboven gezegd zal er nog even gepraat worden over iOS 8. Apple zal echter dit jaar ook weer met een nieuwe software-versie komen voor de Mac computers. Deze tiende OS X versie onder de naam Yosemite werd eveneens al voorgesteld op de WWDC keynote in juni. Een concrete release datum is er echter nog niet, het kan zijn dat deze ook vrijgegeven wordt op de keynote dinsdag.

nieuwe iPods

De iPod, het toestel dat Apple toch echt wel op de kaart heeft gezet, wordt de laatste jaren niet meer spectaculair geüpdatet. De laatste grote update voor de iPod nano en touch dateert al van meer dan 2 jaar geleden. Het zou kunnen dat we eventueel kleine of grotere updates te zien krijgen voor deze toestellen, al zijn hierover niet echt geruchten verschenen.

Een special guest?

Apple lijkt heel wat speciaals in petto te hebben voor de keynote. Zoals eerder gemeld wordt deze gehouden in The Flint Center, een ruimte met veel zitplaatsen en tevens een locatie die veel betekent voor Apple. Hier kondigde toenmalig CEO Steve Jobs in 1984 de legendarische Macintosh aan. Buiten aan het gebouw wordt er ook een hele constructie gebouwd die naar verluidt wel 3 verdiepingen hoog zou zijn. Deze constructie is de afgelopen weken het onderwerp geweest van menig speculatie, het kan zijn dat dit zal worden gebruikt als demo-ruimte voor de aanwezigen. Het zou echter ook kunnen dat het zal worden gebruikt als podium voor een (muzikale) special guest, U2 bijvoorbeeld.

Wanneer kan ik dit allemaal kopen?

De grote vraag die op zowat ieders lippen brandt is uiteraard wanneer zij zelf deze nieuwe iPhones en iWatch in hun handen zullen kunnen nemen. Zoals gezegd wordt voor de iWatch verwacht dat deze pas in 2015 uitgebracht zal worden. De nieuwe iPhone zullen meer dan waarschijnlijk in de komende maanden wereldwijd uitgebracht worden. Vorig jaar was België wel pas eind oktober aan de beurt voor de iPhone 5s, het valt nog af te wachten of dit ook dit jaar weer ons lot zal zijn.

Eén ding is al wel zeker voor dinsdag, het wordt een keynote vol spannende aankondigingen. De media-aandacht is nu al enorm groot, nu is het enkel nog hopen dat Apple kan voldoen aan de hoge verwachtingen die intussen gesteld zijn. Wij staan alvast de hele avond paraat om jullie alle aankondigingen zo snel mogelijk te brengen! De keynote zal starten om 19.00 u onze tijd.

About the Author /

eliasvdb8@gmail.com

Software Developer - Kempenaar - Apple addict - Gamer - Internet Junkie

Reacties(2)

Wat is jouw mening?...