Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone Mysterieus gebouw bij iPhone 6 keynote locatie roept vragen op

Gisteren verstuurde Apple de uitnodigingen voor haar iPhone keynote die op 9 september zal plaatsvinden. Naast de iPhone 6 ( waarschijnlijk in 2 modellen) wordt er ook verwacht dat Apple eindelijk de langverwachte iWatch zal aankondigen. Naast de vage zin “Wish we could say more.” is er nog niet veel officieel bekend. Een aantal Amerikanen gingen echter al wel eens kijken op de locatie van de keynote, The Flint Center. Er bleek daar al heel wat te zien…

Grote constructie, in het wit gehuld

Meteen na de algemene aankondiging van het iPhone event doken er overal op de Apple nieuwsblogs foto’s op van het domein waar The Flint Center zich bevindt. Naast het gebouw zelf was er nog een andere constructie te zien. Het zou hier gaan om een constructie van 3 verdiepingen die onder opdracht van Apple en naar aanloop van de keynote opgebouwd wordt. Volgens getuigen zou de constructie zwaar bewaakt worden en helemaal in het wit gehuld zijn. De administratieve instanties willen voorlopig niets loslaten “naar wens van de cliënt”, zoals ze zelf aangeven.

Optreden? Hands-on ruimte?

Natuurlijk is de grote vraag waarom het gebouw er wordt gezet en welke rol het zal spelen bij het aankondigen van de nieuwe toestellen op 9 september. Er wordt hier intussen al veel over gespeculeerd. Apple heeft eerder al eens keynotes afgesloten met muzikale acts, dit zou dus één mogelijkheid zijn. Een meer logische verklaring is dat dit de demoruimte wordt. Apple heeft steeds na een keynote een ruimte waar de genodigden de verse nieuwe toestellen al eens in hun handen kunnen nemen. Mogelijks zal deze constructie hiervoor gebruikt worden.

Oordeel vooral zelf, hieronder zie je enkele afbeeldingen van de mysterieuze constructie in kwestie:

Afbeelding van MacRumors

Afbeelding van MacRumors

Afbeelding van The Loop

Afbeelding van The Loop

Afbeelding van The Loop

Afbeelding van The Loop

Afbeelding van The Loop

Afbeelding van The Loop

Afbeelding van The Loop

Afbeelding van The Loop

The Flint Center: Jobs en de Macintosh, 30 jaar geleden

Dat de keynote in The Flint Center plaatsvindt is ook een speciaal gegeven. Apple heeft hier al een hele tijd geen keynotes meer gegeven, toch zeker geen iPhone keynote. Nog belangrijker is het feit dat Steve Jobs op deze plek 30 jaar geleden de iconische Macintosh voorstelde. De Macintosh was het eerste grote succes van Apple en heeft het bedrijf toen echt op de kaart gezet. Zowel Tim Cook als Eddy Cue hebben dit jaar al verscheidene keren gezegd dat Apple nog met fantastische nieuwe producten zal komen dit jaar. Verder heeft The Flint Center ook een veel grotere capaciteit waardoor er dus meer genodigden mogelijk zijn. We mogen dus een aantal grootse aankondigingen verwachten op 9 september.

Nog een tweetal weken wachten dus en dan is het eindelijk zo ver! Hoe wij het hier bij Apple Nieuws Vlaanderen gaan aanpakken, verneemt u binnenkort van ons.

Wat is jouw mening?...