Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht De iWatch zal naar verluidt pas worden uitgebracht in vroeg 2015

Goed ingelichte bronnen meldden eerder al dat er een zeer grote kans is op een aankondiging van de iWatch op Apple’s evenement van 9 september. Toch wil dat nog niks zeggen over wanneer het wearable device op de markt zal verschijnen. Het zal waarschijnlijk nog enkele maanden duren na de aankondiging van de iWatch, tot hij wel degelijk beschikbaar is voor het grote publiek.

Een wachtperiode tussen aankondiging en lancering

De doorgaans goed geïnformeerde John Paczkowski van Re/code, die ook voorspelde dat de iWatch op het iPhone 6-event van 9 september zal worden aangekondigd, komt met nieuwe voorspellingen. Hij meent te weten dat de iWatch die binnen een grote week zal aangekondigd worden, niet beschikbaar zal zijn voor het grote publiek tot in 2015. Een precieze datum heeft hij niet, maar hij verwacht vroeg 2015.

Zo’n zet van Apple zou niet nieuw zijn. Zowel de originele iPhone als iPad werden een aantal maanden aangekondigd vooraleer ze ook werden verkocht. De originele iPhone kwam pas op de markt in juni van 2007, 5 maanden na de aankondiging. De wachttijd tussen de aankondiging en release van de iPad was wel maar 2 maanden. Als de iWatch dezelfde routine volgt als andere producten zoals de iPhone en iPad die een nieuwe productcategorie voor Apple startten, dan kan de lancering verwacht worden in februari van volgend jaar.

Nog een mogelijk concept voor het design van de iWatch

Moest de productie van de iWatch zeer snel maximale efficiëntie bereiken zoals bij de iPad het geval was, kunnen we een gok maken op november van dit jaar als lanceerperiode. Maar dat is volgens Paczkowski zeer onwaarschijnlijk. Analisten zoals Ming-Chi Kuo van KGI Securities beweren dat het productieproces van de iWatch eentje zal zijn met vele problemen die van de baan moeten worden geschoven, vooraleer een vlotte massaproductie mogelijk wordt.

Productieproblemen bij de iWatch

Ming-Chi Kuo beweert dat meerdere onderdelen van de hoogtechnologische wearable van Apple voor problemen zorgen bij het productieproces. Een saffieren bedekking van de smartwatch zou moeilijkheden met zich mee brengen. En het gebogen AMOLED display dat verwacht wordt, gemaakt door LG Display, zal ook voor vertragingen zorgen volgens deze bron.

Er is een zeer grote kans dat Apple nog niet is begonnen aan de productie van de iWatch. Er zijn namelijk nog geen lekken van onderdelen gevonden, en geruchten over specificaties en designs van de wearable zijn tot nu toe nog heel onsamenhangend en zelfs tegenstrijdig. Maar op officiële informatie hoeven we hopelijk niet snel te wachten, want Apple’s iPhone-event van 9 september komt steeds dichter bij.

Wat is jouw mening?...