Apple Nieuws Vlaanderen

Home iOS iOS 8 aangekondigd als grote release

Apple heeft zonet tijdens de WWDC14 keynote de nieuwste versie van haar mobiel besturingssysteem aangekondigd, iOS 8.

Er zijn reeds 800 miljoen iDevices verkocht (100m iPods, 200m iPads en 500m iPhones). 89% van de iOS-toestellen draait iOS 7, een pak beter dan Android. Tim Cook geeft aan dat iOS 8 een grote release is, zowel voor gebruikers als voor ontwikkelaars.

Notification Center is sterk verbeterd, het ‘Gemist’ tabblad is verdwenen. Meldingen zijn ook interactiever geworden, je kan in de melding zelf antwoorden op een bericht bijvoorbeeld. 2x drukken op je home button laat nu ook de mensen zien waarmee je onlangs hebt gecommuniceerd, en tevens je favorieten.

iOS 8

Er zijn ook verschillende nieuwe bewegingen die je kan uitvoeren in Mail. Naar links vegen om mails te markeren met een vlag en nog verder naar rechts vegen om ze te verwijderen. Spotlight is ook verbeterd. Je kan zoeken in de App Store, Wikipedia of andere zaken gelijkaardig aan de verbeterde functie in OS X Yosemite.

QuickType

QuickType ondersteunt ‘predictive typing’ zodat je sneller berichten kan typen. Terwijl je typt zal iOS woorden voorstellen waaruit je kan kiezen om zo sneller je bericht te kunnen versturen. Het leert ook welke woorden je regelmatig gebruikt bij bepaalde personen en zal ook aangepast aan de situatie voorstellen doen.

iOS 8

Dezelfde features als in OS X Yosemite zoals Handsoff, iCloud Drive en dergelijke zijn ook beschikbaar uiteraard op iOS 8.

Group Messaging krijgt een betere ondersteuning. Je kan groepsgesprekken benoemen en makkelijk mensen eruit verwijderen of in toevoegen. Als je niet wil gestoord worden kan je ‘Do Not Disturb’ opzetten. Het is ook mogelijk om audio- en videoberichten te versturen en te beluisteren. Delen van je locatie met de deelnemers in het groepsgesprek is ook mogelijk.

Apple wil meer bedrijven aanzetten om iOS-toestellen te gebruiken en heeft daarom enkele nieuwe functies en diensten klaarstaan. Zo zal bv. je nieuwe iPhone of iPad zichzelf configureren naar de normen van je bedrijf. Verder ook verschillende verbeteringen aan Mail en Kalender om beter te communiceren en te organiseren.

HealthKit

Zoals verwacht zet Apple ook de stap in healthsoftware op iOS 8. De app HealthKit wordt de centrale plaats om verschillende gegevens betreft je gezondheid te verzamelen, alsook om vooruitging in bv. je conditie op te volgen. HealthKit zal samenwerken met andere gezondheidsdiensten om gegevens uit te wisselen, en kan ook data krijgen van andere fitness- en gezondheidsapps.

Schermafbeelding 2014-06-02 om 20.09.49

 

FamilySharing

FamilySharing laat je toe om als familie makkelijk foto’s, bestanden, kalenders, herinneringen, enzovoort te delen. Aankopen die je doet op 1 account kan je delen met andere familieleden (maximaal 6), en als bv. je kind een app wil kopen dan moet je als ouder toestemming geven op je iOS-toestel.

iOS 8

iCloud en Foto’s worden beter geïntegreerd, de foto’s die je neemt met een iOS-toestel zullen meteen beschikbaar zijn op al je toestellen. Zo kan je beschikken over veel meer foto’s dan mogelijk is om lokaal op je iOS-toestel op te slaan. Bewerkingen die je aanbrengt aan de foto’s worden meteen gesynchroniseerd tussen al je iOS-toestellen. iCloud krijgt ook nieuwe abonnementen: eerste 5GB is gratis, dan 20GB voor 0,99 dollar per maand en 200GB voor 3,99 dollar per maand.

Siri krijgt muziekherkenning zoals we kennen van Shazam. Hoor je een leuk liedje op de radio? Zet Siri op en zij zoekt voor je welk liedje het is. En uiteraard zijn er nog honderden andere verbeteringen aan iOS

iOS 8 zal beschikbaar zijn vanaf de herfst, maar ontwikkelaars hebben vanaf vandaag reeds toegang tot de beta. Vanaf iPhone 4s en hoger, 5e generatie iPod touch, iPad 2 en hoger, en iPad mini en hoger zal men iOS 8 kunnen gebruiken.

Het persbericht van deze aankondiging lees je hier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat is jouw mening?...