Apple Nieuws Vlaanderen

Home iOS Apple’s grotere 12.9 inch iPad gepland voor begin 2015

In de laatste maanden van 2013 en in de loop van dit jaar verschenen er een aantal berichten omtrent een nieuwe, grotere iPad. Er wordt al een tijdje verwacht dat Apple met een grotere iPad zal komen. Voorlopig bestaat de iPad in twee schermgroottes, de iPad Air en iPad Retina in 9.7 inch en de iPad mini (Retina) in 7.9 inch. Deze week doken er nieuwe geruchten op die de voorgaande kracht bijzetten.

Leveranciers bereiden zich voor

Zoals vaak het geval is met geruchten tegenwoordig is ook dit gerucht afkomstig vanuit bronnen betrokken bij de productielijn van Apple. Deze bronnen vertelden Bloomberg dat Apple inderdaad met een groter iPad model zal komen en dat de leveranciers zich momenteel voorbereiden op de start van de productie die naar verluidt van start zal gaan in begin 2015.

De Apple en IBM-deal

Deze nieuwe bronnen geven dus meer kracht aan de geruchten die al enkele keren eerder opdoken. Verder haalt 9to5Mac ook nog aan dat een grotere iPad wel eens zeer interessant kan zijn voor professionele gebruikers. Vooral met oog op de deal tussen Apple en IBM die een tijd geleden werd aangekondigd, waardoor het voor bedrijven veel interessanter wordt om iOS op grotere schaal te gaan gebruiken. Ook zou er dan in iOS 8 een nieuwe functie zitten waardoor meerdere apps tegelijk op het scherm te zien zullen zijn.

De iPads krijgen naar gewoonte eens per jaar een update. Dit is meestal rond de maanden oktober-november. Er wordt nog steeds vermoed dat de iPad Air en iPad mini updates zullen krijgen rond die periode dit jaar. Uit dit gerucht blijkt echter dat er dan nog een groter model toegevoegd zal worden rond de periode van begin 2015.

Wat is jouw mening?...