Back

Apple werkt aan nog dunnere MacBook voor eind 2014

De MacBook-lijn van Apple is dezer dagen zeer mooi en duidelijk opgedeeld. Aan de ene kant heb je de MacBook Airs. Dit zijn de ontzettend dunne notebooks van 11 en 13 inch gericht naar de gewone gebruikers. Aan de andere kant heb je dan de iets professionelere en krachtigere lijn van de MacBook Pro met versies van 13 en 15 inch. Volgens een opkomend gerucht werkt Apple aan een nieuw model dat nóg dunner zou zijn dan de MacBook Air.

Productie van de componenten

Het bericht is afkomstig van Digitimes. Zij haalden dan weer hun informatie van bronnen die rechtstreeks betrokken zijn bij de productielijn van de Apple laptops, in Taiwan. Volgens deze bronnen zou men inmiddels begonnen zijn met het produceren van bepaalde componenten, weliswaar voorlopig nog in kleine volumes. Deze componenten zouden gebruikt worden in het nieuwe MacBook model.

Bye bye 13″ MacBook Pro?

Volgens de berichtgeving zou dit nieuwe model rond het einde van dit jaar al uitgebracht kunnen worden, al is het niet uitgesloten dat dit nog verzet zal worden naar 2015. Verder wordt er ook gezegd dat de MacBook Pro 13 inch tegen eind dit jaar zal verdwijnen. Deze kan dan vermoedelijk vervangen worden door dit nieuwe, nog dunnere model. Hiermee zal de MacBook Pro lijn terug volledig op professionals gericht worden.

12 inch schermgrootte

Eerder dit jaar in maart doken er al geruchten op over een 12 inch MacBook. Het kan dus goed zijn dat de nieuw vrijgekomen informatie betrekking heeft op dit model. Toen werd al gezegd dat het om een toestel van 12 inch met Retina scherm zou gaan dat toch de draagbaarheid van een 11 inch MacBook Air zou hebben.

Het zal hoe dan ook nog even wachten zijn op grote vernieuwingen in de MacBook-lijn. Eerst zullen de iPhones, iPads en eventueel de nieuwe iWatch aan de beurt zijn. Een aantal maanden geleden zagen we enkele kleine vernieuwingen en prijsdalingen in de MacBook lijn. Als we dit gerucht mogen geloven zien we enkele grote veranderingen tegen eind dit jaar/begin 2015.

About the Author /

eliasvdb8@gmail.com

Software Developer - Kempenaar - Apple addict - Gamer - Internet Junkie

Wat is jouw mening?...