Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Geruchten over 12″ MacBook duiken op

Een aantal dagen geleden verscheen er een forum post op de Chinese website weiphone.com waarin wordt beweerd dat Apple binnenkort een MacBook zal voorstellen met een schermgrootte van 12 inch. Momenteel variëren de schermgroottes tussen 11″ (enkel MacBook Air), 13″ en 15″ (enkel MacBook Pro). Volgens de auteur van de post zou hier dus nog een model kunnen bijkomen.

12″ MacBook met nieuw Trackpad design

Zoals MacRumors aanhaalt heeft de auteur van de forum post een goede reputatie wanneer het gaat over geruchten en lekken. In het verleden heeft hij al een aantal keer correcte info en foto’s de wereld ingestuurd betreffende MacBooks die nog niet uitgebracht waren. Dit maakt dit nieuwe gerucht dus een stuk geloofwaardiger.

Een MacBook met een grootte van 12 inch lijkt op het eerste zicht vreemd. Vorig jaar in oktober doken hierover echter ook geruchten op. Toen werd gezegd dat dit nieuwe model toegevoegd zou worden aan de MacBook Pro met Retina Display-lijn. Een schermgrootte van 12 inch zou een aantal voordelen kunnen hebben. Zo neigt het naar de draagbaarheid van een 11 inch toestel, terwijl het toch productiever gebruikt kan worden. Ook het hoge resolutie (Retina) scherm kan een groot voordeel zijn.

Deze nieuwe MacBook zou overigens ook een nieuw Trackpad design krijgen. Deze zou geen fysieke klik-knop meer hebben, die nog wel in het huidige Trackpad-design zit. Dit deel van het gerucht ligt in lijn met eerdere patenten die zijn vrijgegeven over een Trackpad dat met verscheidene sensors tracht het fysieke klikken na te bootsen.

Nog even wachten voor de iWatch

Als laatste heeft de poster nog een beetje informatie over de iWatch. Hij weet te vertellen dat deze nog even op zich zal laten wachten. Er zou een prototype circuleren en de plannen zijn er dus zeker, maar het finale toestel zullen we pas zien eind dit jaar. Wat de MacBooks betreft zou de MacBook Air binnenkort een update krijgen (misschien op de WWDC in juni) en zal de MacBook Pro er later dit jaar ook nog eentje krijgen. Het is dus niet duidelijk of we al een 12″ model zullen zien bij de MacBook Air update, of pas later bij de MacBook Pro update.

Wat is jouw mening?...