Back

Apple in gesprek met Comcast over voorkeursbehandeling

Volgens Wall Street Journal zou Apple rond de tafel zitten met Comcast, een kabelmaatschappij. Deze onderhandelingen zouden ervoor kunnen zorgen dat Comcast prioriteit geeft aan gestreamde entertainment van een Apple set-top box. Verschillende bronnen zouden melden dat Comcast een speciale behandeling zou voorzien in de laatste kilometers kabel tussen een centrale en de gebruikers.

Apple’s streamingdienst zou met deze deal de drukte op het netwerk door het grote internetverkeer kunnen vermijden. De bronnen van Wall Street Journal lieten echter vallen dat er nog geen sprake is van een overeenkomst. Comcast zou namelijk zware technologische investeringen moeten doen om aan Apple’s wensen te voldoen. Tevens zijn beide partijen het niet eens over wie de vrijgekomen informatie over de gebruikers mag bijhouden. 

Apple had in het verleden reeds gesprekken met Time Warner Cable. Dit bedrijf werd overgenomen door Comcast voor 45 miljard dollar.

Apple zou met deze deal zeker geen voorloper zijn. In februari werd er reeds een deal gesloten tussen Netflix en Comcast voor het gebruik van een directere route door het netwerk. Een deal met als doel Netflix’s streamingvermogen te versnellen.

Als deze geruchten waarheid worden, zou Apple een snellere en vooral meer stabiele service kunnen bieden dan hun TV streaming concurrenten. Ondanks een mogelijk gelijkaardige deal zei Reed Hastings, CEO bij Netflix, dat de essentie van netneutraliteit is dat providers als Comcast zich niet mengen in de keuze van de consument. Met het aanbieden van een voorkeursbehandeling aan één van ‘s werelds grootste bedrijven lijkt Comcast dit nu net wel te doen.

Nu reeds bevestiging

 De informatie uit het rapport van de Wall Street Journal werd reeds bevestigd door bronnen bij ‘The Information‘. Zo zouden bronnen reeds details hebben vrijgegeven over de set-top box dat Apple zou uitbrengen. Eerst en vooral zou de box een uiterst verschillende interface hebben in vergelijking met een traditionele kabelbox. Anderzijds wordt de zendergids vervangen door on-demand menu’s en tevens een focus hebben op gaming. Deze bronnen melden ook dat Apple wil dat iPhone– en iPad game developers ervoor zorgen dat hun games compatibel zijn met de set-top box zodat gebruikers ze kunnen spelen op hun tv, met hun iDevice als controller. Apple’s set-top box zou eind 2014 in Amerika gelanceerd worden.

About the Author /

euvrard.y@gmail.com

Bachelor Sportmanagement | Student Toegepaste Informatica | Voetballer | Mail: yannick@applevlaanderen.be

Wat is jouw mening?...