Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPad iFixit ontmantelt de iPad mini 4

Dankzij iFixit, die al te graag allerhande elektronica ontmantelen, kunnen we eens kijken wat de nieuwe iPad mini 4 allemaal vanbinnen te bieden heeft. Zo is er heel wat veranderd vergeleken met de iPad mini 3 en zijn er verbazend veel gelijkenissen met de iPad Air 2.

rood: Apple A8 chip, geel: NFC controller, oranje: opslag, blauw: audiokaart, groen: Apple M8 bewegingsprocessor.

Hoewel er tijdens de september Keynote weinig tijd werd besteed aan de nieuwste iPad mini valt er toch heel wat over te zeggen. Zo is hij nog kleiner dan de iPad mini 3 maar wel een kleine krachtpatser, dat bewijst de Geekbench 3 test. De iPad mini 4 heeft een 1.5 GHz Apple A8 chip met 2 GB LPDDR3 SDRAM, dat maakt hem sneller dan de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus, die beiden een 1.4GHz A8 chip hebben, maar net niet zo snel als de iPad Air 2. Naast de nieuwe A8 chip kreeg de iPad mini ook nog een geüpdatet bewegingsprocessor, de M8 samen met een NFC chip. (afbeelding rechts: rood: Apple A8 chip, geel: NFC controller, oranje: opslag, blauw: audiokaart, groen: Apple M8 bewegingsprocessor)

binnenkant van de iPad mini 3 links en de iPad mini 4 rechts.

binnenkant van de iPad mini 3 links en de iPad mini 4 rechts.

De afmeting van het scherm en de resolutie zijn onveranderd gebleven. Het scherm is nog steeds 7,9 inch met een resolutie van 2048×1536 (326 ppi). Maar het scherm is nu, net zoals bij de iPad Air 2, gelamineerd zodat de iPad mini dunner kon worden. De nieuwe iPad mini is maar liefst 18% dunner dan de iPad mini 3 en meet maar amper 6,1mm. De batterij is hierdoor compacter geworden en bestaat nog maar uit een enkele cell in plaats van twee cellen zoals in de iPad mini 3.

EZRgRxvjtcZMNqht.huge

 

 

 

iFixit geeft de ipad maar een herstellingsscore van 2 op 10.

Positieve punten:

  • De batterij is makkelijk te verwijderen.
  • Het gelamineerde scherm vereenvoudigd het ontmantel process.

Negatieve punten:

  • Het gelamineerde scherm heeft een hoger prijskaartje.
  • De Lightning aansluiting is gesoldeerd in het moederbord.
  • Alles wordt door lijm op zijn plaats gehouden.
  • De home knop is zeer moeilijk te verwijderen

De iPad mini 4 is zo goed als op alle vlakken, buiten de grootte, vergelijkbaar met de iPad air en is nu beschikbaar in de Apple Online Store en bij de Apple Premium Resellers.

Wat is jouw mening?...