Back

Wat heeft U2 met de iPhone 6 te maken?

In november stelt U2 zijn nieuwe album aan het grote publiek voor. Onlangs raakte echter bekend dat U2 zijn nieuwste single op 9 september zal voorstellen. Laat 9 september nu net de datum zijn waarop de nieuwe iPhone wordt voorgesteld.

U2 videoclipTot vorige week kon men nog geloven in louter toeval. Het feit dat U2 hun nieuwste single op exact dezelfde datum als de lancering van de iPhone 6 voorstelt, zegt op zich niet zo veel. Deze week kwam echter ietwat verrassend nieuws uit Ierland. U2 zou er bezig zijn geweest met een nieuwe videoclip. Jammergenoeg konden Ierse journalisten slechts vage foto’s nemen. Wel viel duidelijk af te leiden dat iemand constant een smartphone voor zich hield. Dit zou naar alle waarschijnlijkheid wel eens de iPhone 6 kunnen zijn. Bovendien werd de video geregisseerd door Mark Romanek. Romanek regisseerde in het verleden ook al eens video’s voor Apple.

 

Flint Center

Eind augustus raakte bekend dat Apple hun nieuwe toestel in het historische Flint Center zou voorstellen. Naast het gewone gebouw staat daar nu ook een mysterieuze witte constructie. Er werd hier al enorm veel over gespeculeerd. Een demoruimte was de meest logische verklaring. Nu wordt eerder gedacht aan een muzikale act. Na de videoclip en de lancering van de nieuwe U2-single op 9 september lijkt deze denkpiste wel erg reëel.

U2 werkte al eerder samen met Apple. In 2004 bracht Apple een speciale U2-editie uit van de toenmalige iPod. Geruchten doen bovendien de ronde dat U2 intensief aan het repeteren zou zijn in LA. Verder zou de iPhone 6 standaard geleverd worden met het nieuwe U2-album. U2 heeft ondertussen laten weten absoluut niet betrokken te zijn bij de nieuwe iPhone lancering.

 

About the Author /

michielfierens@hotmail.com

Student Rechten DJ aka TheProudmich

Wat is jouw mening?...