Back

Wat weten we al over de iWatch?

De iWatch zou wel eens het hebbeding van 2015 kunnen worden. De laatste weken bestaat er echter veel onduidelijkheid over de release van dit toestel. Alles wat we tot nu toe over de iWatch weten, vatten we voor u graag nog eens samen.

Het zou kunnen dat de iWatch dinsdag wordt aangekondigd samen met de iPhone 6. Een mogelijke verklaring hiervoor zou het gebruik van het Flint Center zijn. Het Flint Center is een grotere constructie dan normaal gebruikt. Bovendien kondigde Steve Jobs er 30 jaar geleden de iconische Macintosh aan. Verder hebben Apple’s toplui het al vaak gehad over nieuwe producten in 2015.

We hebben echter duidelijk minder informatie over de iWatch dan over de iPhone 6. Dit kan wijzen op het feit dat er simpelweg geen informatie is. Meer plausibel lijkt het dat men bij Apple nog weinig tot geen info wil loslaten over de iWatch.

Design

De iWatch zou in verschillende variaties worden gemaakt. Het toestel zou namelijk verscheidene schermgroottes bevatten die tussen de 1,3 en 2,5 inch liggen. Anderen spreken dan weer over slechts twee schermformaten van respectievelijk 1,4 en 1,5 inch. Naast variërende polsbandjes voor het horloge zouden ook de vormen van het toestel wel eens kunnen verschillen.

 

iWatches conceptiWatch topatleten

 

Deze geruchten lijken aanvaardbaar aangezien Apple hun producten altijd voor modieus heeft aanzien. De iWatch blijft echter in de eerste plaats een smartwatch dat gekoppeld kan worden aan bijhorende iPhone. Deze smartwatch zou onder meer berichten en meldingen kunnen ontvangen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de iWatch ook sensoren bevatten die nauw zullen samenwerken met de nieuwe HealthKit en HomeKit van iOS8.

Prijs

De iWatch zou zo’n 400 dollar (omgerekend ongeveer 300 euro) gaan kosten. Deze prijs staat echter nog niet exact vast. Aangezien de iWatch wel eens uit verschillende variaties zou kunnen bestaan, lijkt het ook logisch dat de prijzen kunnen verschillen. Men verwacht echter nog geen exacte prijs op de keynote van dinsdag. De iWatch zou wel opmerkelijk duurder zijn dan de rechtstreekse concurrenten. De Samsung Smartwatch en de Pebble Steel zijn samen met de LG Smartwatch namelijk een stuk goedkoper.

Specs

Het Apple-horloge zou een interne opslag van maar liefst 8GB krijgen. Verder zou de iWatch 512MB RAM-geheugen bevatten. De iPhone 4 van Apple heeft precies dezelfde specificaties. Dit zou kunnen betekenen dat de iWatch ook los te gebruiken valt en ook zelfstandig een heleboel apps kan downloaden.

Het horloge van Apple zou volgens geruchten een flexibel display krijgen. Ook hier bestaat de kans dat het glas van saffier zou gemaakt zijn. Voorts zou de iWatch draadloos kunnen worden opgeladen.

 

iwatch-concept-

Release

Over de release bestaat dus nog veel onduidelijkheid. Terwijl het logisch lijkt dat Apple samen met de nieuwe iPhone ook een nieuw gadget aankondigd, doen ook veel tegenstrijdige geruchten de ronde. Velen gaan er namelijk van uit dat iWatch pas begin 2015 zal uitgebracht worden.

 

About the Author /

michielfierens@hotmail.com

Student Rechten DJ aka TheProudmich

Wat is jouw mening?...