Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone Apple lanceert vervangingsprogramma voor batterij van de iPhone 5

Apple heeft vrijdag een vervangingsprogramma gelanceerd voor de batterij van de iPhone 5. Sommige batterijen zouden een kortere levensduur hebben door een fout in de productie.

Het gaat om de iPhones die gemaakt werden tussen september 2012 en januari 2013. Je kan op de website van Apple controleren of je toestel in aanmerking komt. Je hebt hiervoor wel je serienummer nodig. Dat kan je op je iPhone terugvinden onder de knop ‘Instellingen’, vervolgens ‘Algemeen’ en dan bij ‘Info’. Mensen die in aanmerking komen maar eerder hun batterij al lieten vervangen kunnen wel een terugbetaling krijgen van Apple.

iPhone 5 batterijNet zoals bij vorige vervangingsprogramma’s kunnen iPhone gebruikers hun toestel binnenbrengen bij een Authorized Service Provider of Apple Store. De iPhone 5 kan ook opgestuurd worden naar Apple. De iPhone mag bovendien geen schade hebben geleden die het vervangingsproces zou kunnen bemoeilijken. Mensen met een gebroken of gebarsten scherm moeten dit eerst laten herstellen.

Het vervangingsprogramma treedt in de Verenigde Staten en China nu al in werking. Voor België en Nederland wordt het wachten tot 29 augustus. De batterij kan dan wel vervangen worden tot 1 maart 2015.

Kom je niet in aanmerking voor het programma en ben je niet tevreden van de levensduur van je batterij, probeer dan gerust deze tips uit.

Wat is jouw mening?...