Apple Nieuws Vlaanderen

Home iCloud Tim Cook ontmoet Chinese vice-premier na iCloud phishing-aanvallen

Dit weekend doken meldingen op over Chinese iCloud-gebruikers die het slachtoffer werden van een phishing-aanval. Als reactie daarop bevindt Tim Cook zich momenteel in Beijing om met de Chinese vice-premier te praten over de veiligheid van Apple’s online diensten en andere gerelateerde zaken.

Chinese gebruikers die sinds dit weekend wilden inloggen op de webpagina van iCloud, zouden zijn doorgestuurd naar een website die zich voordoet als de legitieme iCloud-website. Wanneer de misleide consumenten dan inloggen op de onofficiële locatie, geven ze hun accountgegevens prijs aan de persoon of organisatie achter de phishing-aanval. Hierbij is Apple niet in fout, maar toch vloog Apple-CEO Tim Cook over naar Beijing om daar met de Chinese vice-premier Ma Kai te praten. Ze zouden het hebben over onder andere het beschermen van gebruikersinformatie.

Het brein achter de phishing-aanval zou niemand minder dan de Chinese overheid zelf zijn, volgens verschillende bronnen. De Chinese autoriteiten bezitten een firewall die het internet van het hele land censureert. Deze firewall zou gebruikers van de officiële iCloud.com herleid hebben naar een valse inlogpagina. Maar de precieze omstandigheden van de aanvallen zijn nog niet geweten.

Apple beweert kennis te hebben vernomen van verschillende organisaties die phishing-aanvallen plegen op gebruikers, vooral in China. Daardoor werd een nieuw support-document op de Apple-website geplaatst waarin te lezen valt hoe je gemakkelijk kunt controleren of je met de officiële server van Apple verbonden bent.

Wat is jouw mening?...