Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone Review: iPhone 6 en 6 Plus cases van MobileFun

De iPhone 6 en 6 Plus zijn nu al enkele weken uit in België, het is wel nog altijd een heel avontuur om een model in handen te kunnen krijgen, voorlopig lijken de voorraden nog zeer beperkt. Of die hele Bendgate heisa nu waarheid bevat of niet, elk duur toestel moet met zorg behandeld worden. Een goede bescherming voor je splinternieuwe toestel kan hier al goed bij helpen. Vandaag bespreken we 2 iPhone 6 en 2 iPhone 6 Plus hoesjes die ons vriendelijk opgestuurd werden door MobileFun.

encase flexishield

Encase FlexiShield (Smoke Zwart) voor iPhone 6 Plus

Zoals de naam al doet vermoeden is deze case zeer flexibel. Ze is namelijk uit een soort gel gemaakt die gemakkelijk plooit. Daarnaast kan het flexieshield simpel en snel aangebracht en verwijderd worden. De case geeft ook een heel goeie grip op de iPhone 6 Plus. Wanneer je de 6 Plus zomaar in je hand neemt zonder hoes, glijdt hij vaak te makkelijk naar beneden. Het flexieshield van Encase bedekt de randen en achterkant van de 6 Plus. Hierdoor ligt hij veel stabieler in je hand en voorkomt hij onaangename verschuivingen. De case is in verschillende kleurenvarianten beschikbaar. Wij kregen de 100 % transparante versie. Deze versie zorgt ervoor dat het design van de nieuwe iPhone 6 Plus vol tot zijn recht komt.

Enige minpunt is misschien het materiaal waaruit deze case gemaakt is. De gel zorgt inderdaad voor een grote flexibiliteit maar ik heb de indruk dat een scherp voorwerp rap een scheurtje in de case kan maken. De case is echter zeer geschikt voor iemand die de voorkant liever niet bedekt ziet en zoveel mogelijk van het originele design wil bewaren.

De Encase FlexiShield voor iPhone 6 Plus is verkrijgbaar voor 7,99 €.

Encase Leren Stijl Wallet Case voor iPhone 6 Plus

Encase leatherDe tweede case die we toegestuurd kregen, was een soort leren wallet case. De case is opnieuw van het merk Encase en deze keer kregen we een bruine variant.Deze leren case is mijn absolute favoriet. Ik zou er hoogstwaarschijnlijk eentje gekocht hebben mocht ik deze review niet gedaan hebben.

De iPhone 6 Plus is naar mijn mening iets te groot voor een flip case. Wanneer je aan een 5,5 inch scherm nog eens een flip-einde toevoegt, krijg je echt een te lange telefoon. De wallet case daarentegen is perfect voor de 6 Plus. De iPhone past er snel en makkelijk in en is zeer goed beschermd. Zowel de camera achteraan en vooraan zijn mooi omringd door de case. Naast de achterkant is ook de voorkant mooi afgedekt.

De leren wallet case oogt zeer chique en heeft een slank design. Een leuk extraatje is de mogelijkheid om je iPhone 6 Plus in cinema view te zetten. Deze functie zorgt ervoor dat de iPhone netjes op zijn plaats blijft staan tijdens het bekijken van een film of foto’s. De hoesjes van de iPad’s creëren ongeveer hetzelfde effect. De gleufjes voor allerlei kaarten gebruik ik niet. Het kan echter wel een leuke toevoeging zijn.

De Encase leren wallet case is geschikt voor mensen die zowel de voor- als achterkant van hun iPhone bedekt willen zien. Het design oogt slank en netjes. Een echte aanrader! Deze case is de jouwe voor 16,99 €.

Encase Armourdillo Case voor iPhone 6

Design

De Encase Armourdillo case voor iPhone 6 is misschien niet de mooiste op de markt, maar is daar ook helemaal niet voor ontworpen. Bescherming bieden is zijn sterkste punt, maar daarover hieronder meer. De hoes bestaat uit 2 lagen, elk gemaakt van een ander materiaal en een andere kleur. Hij voegt ook redelijk wat dikte toe aan het toestel, maar dit komt alleen maar ten goede aan de kwaliteit en bescherming van de Armourdillo.

Foto 672

Er zijn uitsparingen voor de voornaamste poorten en functies van de telefoon. Enkel de volumeknoppen en sluimerknop zijn bedekt door de hoes, wat het induwen van deze knoppen iets moeilijker maakt. De camera die lichtjes uitsteekt in de iPhone 6 wordt ook perfect beschermd doordat de case iets dikker is. Verder hebben de ontwerpers van de case er nog een leuke functionaliteit ingestoken door achteraan de case een flip-uit standaard te maken. Deze kan je uitklappen om je iPhone 6 in een betere kijkhoek te plaatsen en voegt geen extra dikte toe aan de case als deze is ingeklapt.

IMG_0047Bescherming

Zoals reeds gezegd bestaat de Armourdillo uit 2 lagen. De eerste (blauwe) laag is van TPU polymeer om de grootste impact te absorberen. Daarbovenop bevind zich een polycarbonaat ‘schild’ om de kwetsbare hoeken en achterkant te beschermen tegen stoten. De hoes komt iets boven het scherm uit zodat dit niet in aanraking komt met een oppervlak als je toestel met de voorkant naar beneden ligt. De Armourdillo case is ontworpen om je iPhone 6 perfect te beschermen en doet deze job dan ook uitstekend.

Duurzaamheid

De materialen die gebruikt worden in de case zijn zeer duurzaam. Het TPU en polycarbonaat schild zullen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld lederen hoesjes, minder snel verkleuren of gebruikssporen vertonen bij normaal gebruik. De flip-uit standaard is het enige kwetsbare aan de hele case, aangezien dit gemaakt is een een soort hard plastic. Bij veelvuldig gebruik (in- en uitklappen) kan dit weleens stuk gaan, maar uit onze tests bleek dit toch vrij robuust te zijn.

Prijs/kwaliteit

De Encase Armourdille case is te koop voor €16,99 bij MobileFun. Als je kijkt naar de bescherming die je in ruil krijgt is dit een zeer goede deal. Het is niet bedoeld als design-item, maar wel ideaal voor mensen waarvan het toestel af en toe tegen een stoot moet kunnen.

Spigen Thin Fit Case voor iPhone 6

Spigen ThinDe laatste case was er eentje van Spigen, Spigen is geen onbekend merk, we reviewden vorig jaar ook een case van het merk in onze iPhone 5/5s case review. Deze keer kregen we de Thin Fit Case voor de iPhone 6.

Design

Het design van de case is niets baanbrekend, maar dit is zeker niet slecht. Het gaat om een relatief simpel, plastic design. Je klikt de case om je iPhone en natuurlijk zijn er de nodige uitsparingen voor poorten en knoppen (behalve de simkaart-schuif). De case die wij kregen doorgestuurd was de witte variant, maar de case is ook verkrijgbaar in andere kleuren. Verder staat er op de achterkant de naam van het merk ‘gegraveerd’, gelukkig is dit niet overheersend en dus zeker ook niet storend.

Bescherming

Omdat het hier om een zeer dunne case gaat is de graad van bescherming natuurlijk niet heel hoog. De case zal je iPhone perfect kunnen beschermen tegen krassen op de achterzijde en zijkanten. Bij een val zal de case uiteraard ook wel een beetje beschermen, maar het dunne materiaal zal je toestel niet altijd van schade kunnen vrijwaren. Verder gaat de case over de achterkant en de linker- en rechter zijkant, maar de boven- en onderkanten zijn zo goed als niet bedekt. Ook komt de case niet hoger dan de rand van de iPhone, waardoor je de iPhone dus best niet met het scherm naar beneden legt.

Duurzaamheid

De case is van plastic gemaakt. Het plastic is zeker stevig en niet echt buigbaar (wat een goede eigenschap is in dit geval). De case zelf krijgt wel wat krassen, maar deze zijn slechts oppervlakkig en maar weinig zichtbaar. Verder zijn dit ook krassen die uiteindelijk niet op je iPhone kunnen komen. Het aanbrengen van de case op de iPhone kan wel wat moeite kosten, maar dit wijst zeker wel op de duurzaamheid van de case.

Prijs/ kwaliteit

Deze case is eveneens op de website van MobileFun verkrijgbaar, ze kost 16,99 €. De prijs is misschien een beetje aan de hoge kant, maar anderzijds is deze case wel perfect geschikt voor gebruikers die graag de vorm van hun iPhone behouden en toch een basisbescherming willen. De case biedt dus een basisbescherming en is van goede kwaliteit. Nieuwere iPhones worden alsmaar dunner en dunner, maar vaak doen dikkere cases deze eigenschap teniet. Dit is bijna niet het geval bij deze case.

Met dank aan MobileFun voor de medewerking aan deze review!

Auteurs van deze review: Michiel Fierens, Tim Claeys, Elias Van den Berg

Wat is jouw mening?...