Back

Apple TV binnenkort met Siri?

De volgende Apple TV zou wel eens Siri of een soortgelijke variant kunnen ondersteunen. ‘Patently Apple’ meldde namelijk deze week dat Apple hiervoor een patent heeft aangevraagd in Europa.

Uit deze aanvraag leidde Patently Apple af dat Apple binnenkort stembediening voor Apple TV zou gaan ondersteunen. Op de website van ‘Patently Apple’ staat mooi uitgelegd waarover het precies gaat. Het gaat niet over Siri zoals die bij ons bekend is, maar een soortgelijke variant.

De technologie die in het patent wordt uitgelegd, lijkt natuurlijk wel erg sterk op Siri. Het is immers de bedoeling dat de gebruiker in de afstandsbediening van de Apple TV praat. Via deze weg wordt de audio naar de TV gestuurd. Een server moet ervoor zorgen dat de gesproken tekst naadloos in handelingen wordt omgezet.

Het patent suggereert verder nog een ondersteuning voor FaceTime. De afstandsbediening zou via bluetooth de opgevangen audio kunnen doorsturen.

Deze ondersteuning zou ook voor slechthorenden een interessante ontwikkeling kunnen zijn. Met deze nieuwe technologie zou Apple namelijk de audio via een iPhone naar gehoorapparaten en draadloze oordopjes kunnen sturen.

About the Author /

michielfierens@hotmail.com

Student Rechten DJ aka TheProudmich

Reactie (1)

  • timmyvandijk

    11 december 2014

    Ik zou hier wel blij van worden. Het zou tijd worden dat Apple de TV meer aandacht geeft. Zeker nu ze met Homekit aan de gang gaan snap ik niet dat het grootste scherm nog niet up to date is. En ja, ik heb een Apple TV en weet wat je er al mee kan maar in vergelijking met de naadloze aansluiting van mogelijkheden op IOS apparaten blijft dit een lachertje. Denk eens aan de mogelijkheden!

Wat is jouw mening?...