Back

Apple doneert bij aankoop van iTunes-cadeaubon aan Project RED

Black Friday, de ultieme shopping-dag in de VS. Hoewel deze dag bij ons nauwelijks bekend is, is het in de Verenigde Staten een echte hype. Dit jaar maakte Apple deze dag net dat beetje specialer door iTunes cadeaukaarten weg te geven bij aankoop van een Apple product. Per iTunes-kaart doneert Apple hierbij een bepaald percentage aan het liefdadigheidsproject voor AIDS bestrijding.

Apple verkoop al jarenlang producten van Product RED. Wanneer je een Apple product uit deze selectie koopt steun je het fonds tegen AIDS bestrijding. In teken van ‘Thanksginving’ heeft Apple dit jaar een promotiestunt opgezet. Wanneer je een Apple product koopt, geeft Apple jou een iTunes-cadeabon. De waarde van deze kaart is afhankelijk van het product dat je aankoopt. Bij aanschaf van een iPod Touch, iPod Nano, Apple TV of een Beats hoofdtelefoon trakteert Apple jou op een bon ter waarde van 25 euro. Bij aankoop van een iPad krijg je een bon van 50 euro en bij het verschaffen van een Mac geeft Apple jouw een bon van maar liefst 100 euro.productRED selectie

Naast deze traktatie van Apple steun je ook de Product RED campagne. Per weggegeven iTunes-kaart doneert Apple namelijk een bepaald percentage aan het fonds van AIDS bestrijding. Op 1 december vindt wereldaidsdag plaats, gedurende twee weken wil Apple met deze campagne hun steentje bijdragen en mee AIDS bestrijden. Op de website van Apple zelf is meer info terug te vinden over deze actie.

Producten die behoren tot de Product RED selectie zijn te herkennen aan hun opvallend rode kleur. Op elk product uit deze selectie zal ook een klein Product Red logo te vinden zijn.

About the Author /

ruben.schruers@icloud.com

Sinds mijn kinderjaren was ik al helemaal weg van computers en gsm's. Design en gebruiksvriendelijkheid hebben mij altijd al geïnspireerd. Alleen producten van Apple kunnen mij bekoren en hier heb ik dan ook wel wat geld voor over. Het enige nadeel aan Apple is dat wanneer je het eenmaal hebt, je nooit meer terug wil.

Wat is jouw mening?...