Back

De iPad Pro: een wereld van creativiteit

Apple kwam op de keynote van 9 september met een nieuw product op de markt, namelijk de iPad Pro. De iPad Pro heeft een groter scherm, betere prestaties en is gericht op een iets professioneler of creatiever publiek. Maar hoe heeft Apple dit publiek proberen aanspreken? Wij hebben het even bekeken!

Design

Scherm

De iPad Pro heeft een schermgrootte van 12,9″. Met een resolutie van 2732 x 2048 heeft de iPad Pro meer pixels op zak dan de Macbook Pro serie. Zo ben je in staat om alles in de hoogste kwaliteit te bekijken. Door de IPS technologie die Apple in zijn schermen gebruikt kan je bijna vanuit elke hoek het scherm gebruiken. Het scherm is tevens uitgerust met de laatste nieuwe 3D-touch technologie die het scherm drukgevoelig maakt. Je vindt er alles over hier. Desondanks het scherm is uitgerust met de laatste technologie is Apple erin geslaagd om een dikte van 6,9 mm te realiseren, dat is dunner als de iPhone 6S Plus. Apple past in de iPad Pro ook “variable refresh rate” toe. Dit zorgt ervoor dat als het scherm niet veel gebruikt wordt (en dus hetzelfde beeld blijft weergeven) het zelf de framerate zal verlagen. Zo kan er batterij bespaard worden op de momenten dat je zelf niet merkt!

SpeakersANV_IPADPRO_4SPEAKERS

De iPad Pro is uitgerust met vier speakers, aan elke uithoek van het toestel is er één aangebracht. Dit brengt het stereo-effect helemaal tot leven.

Gewicht

Met een gewicht van slechts 712 gram en een dikte van 6,9 mm valt de iPad Pro net tussen de iPad Air 2 en de nieuwe Macbook. Daarmee geeft Apple nogmaals weer dat het met de nieuwe iPad Pro de perfecte combinatie zoekt tussen uitzonderlijke prestaties en portabiliteit.

Performance

Processor

Apple heeft samen met de iPad Pro ook zijn nieuwe processor bekend gemaakt, namelijk de A9X chip. Deze chip is de opvolger van de A8 en A8X chips die vorig jaar hun intrede hebben gedaan. De A9X chip zou tot 1,8x meer prestaties hebben dan zijn voorganger en heeft de M9 chip on-board meegekregen. De chip was zelfs in staat om desktopprogramma’s zoals Autocad en de Adobe suit vlekkeloos uit te voeren. Door deze processor krijgen developers de kans om meer van hun programma’s naar het iPad publiek te brengen.

Batterij

Meer pixels, meer performance en meer mogelijkheden. Dat vraagt natuurlijk allemaal heel wat stroom. Apple claimt toch weer een batterijduur van 10u op het toestel. Dat zal natuurlijk sterk afhangen van welke apps je gaat gebruiken.

Accessoires

Om nog meer daadkracht achter het professionele idee te zetten heeft Apple twee accessoires voor de iPad Pro in het leven geroepen. De Apple Pencil en het Smart Keyboard.

Apple pencil

ANV_IPADPRO_ApplePencilDe Apple Pencil is eigenlijk een stylus speciaal ontworpen voor schermen die uitgerust zijn met de 3D-touch technologie. Het kan precies en correct je bewegingen en kracht op het scherm laten weergeven. De Pencil heeft een batterijduur van 12u.

Smart KeyboardANV_IPADPRO_SMARTKEYBOARD

Het Smart Keyboard is een combinatie tussen het toetsenbord van de nieuwe Macbook en de Smart covers. De toetsen hebben dezelfde feel als het toetsenbord van de nieuwe Macbook en behouden zo dus ook een slim profiel. Het principe uit de Smart covers zorgt er dan weer voor dat het toetsenbord makkelijk kan geborgen worden. De Smart cover wordt geconnecteerd met de iPad Pro door de “Smart Connector”. Het zorgt niet enkel voor de communicatie met de iPad maar voorziet tevens het toetsenbord van stroom.

Conclusie

De iPad Pro wordt pas voor de eerste maal ter beschikking gesteld vanaf November dit jaar. Tot dan hebben developers nog de tijd om professionelere apps te creëeren of hun bestaande apps geschikt te maken voor het nieuwe toestel. De nieuwe programmeertaal van Apple “Swift” zorgt er wel voor dat je je app maar één keer hoeft te programmeren. Swift zorgt er dan zelf voor dat de app correct weergegeven wordt op elk toestel. Of het toestel zijn intrede zal maken in de professionele en creatieve markt zal vooral afhangen of developers hier ten volle gebruik van willen maken of niet.

About the Author /

contact@timothysegers.be

Studying automation as a student representative at the University/College Ghent and co-founder of the Landay VZW. Technology and organizing are the two things I live by!

Wat is jouw mening?...