Back

Update watchOS 2 nu wel beschikbaar voor Apple Watch

De watchOS 2 update voor de Apple Watch had eigenlijk vorige week woensdag al moeten verschijnen, maar Apple stelde de lancering uit omdat er nog een grote bug in de software was ontdekt. Na de eerdere teleurstelling is het moment nu toch aangebroken, want watchOS 2 is nu beschikbaar voor de Apple Watch.

WatchOS 2 is de eerste grote update van het Apple Watch besturingssysteem. Hij voegt leuke nieuwe functies toe, zoals de mogelijkheid om foto’s als horloge in te stellen, vooruit te kijken in je dag via Time Travel of de nachtklok modus waarbij je continue de tijd kan zien en nog veel meer…

09-1433791706-applewatch2

Ontwikkelaars

Het belangrijkste aan de update zijn de functies die ontwikkelaars ter beschikking hebben. Zo kunnen ze nu eindelijk native apps ontwikkelen, dat moet de Apple Watch op app-gebied een stuk sneller én interessanter maken.

Zo kunnen apps direct op de Apple Watch geïnstalleerd worden, en niet via een omweg met behulp van de iPhone.Voorheen moest de Apple Watch constant in verbinding staan met de iPhone om een app te openen. Nu kan direct via WiFi contact met het internet worden gemaakt.

Ontwikkelaars krijgen toegang tot verschillende functies van de Apple Watch, zoals de microfoon, speaker, accelerometer en de taptic feedback (voor trillingen). Ze kunnen daardoor complexere apps ontwikkelen voor de Apple Watch met uitgebreidere features.

In een oogopslag nieuwe functies en verbeteringen

 • Nieuwe wijzerplaten:

Keuze als achtergrond tussen 2 wijzerplaten. De eerste maakt gebruik van foto’s of albums opgeslagen op de Apple Watch. Als je voor een album kiest veranderd het beeld telkens je een handeling maakt, kies je voor een foto blijft het beeld hetzelfde. De tweede wijzerplaat is een dynamische Time-Lapse met video’s geschoten op verschillende locaties over de hele wereld, waaronder Hong Kong, Londen, Mack Lake, New York, Shanghai, en Parijs.

watchos2-timelapse

 • Tijdrijzen:

Een nieuwe functie in watchOS 2 is tijdrijzen. Wanneer je aan de digitale kroon draait ben je in staat om aankomende agenda-afspraken of weersvoorspellingen te controleren vanaf het horloge.

 • Nachtmodus:

Watch nightstandmode-800x465

Nachtmodus is een nieuwe functie waarbij de Apple Watch kan functioneren als wekker, wanneer deze op zijn kant is geplaatst en is aangesloten op de lader. In deze modus verlicht het scherm van de Apple Watch wanneer de digitale Crown wordt ingedrukt, en word duidelijk de tijd weergegeven.

 • Siri: Siri is in staat om meer vragen te beantwoorden en extra taken uit te voeren met watchOS 2, zoals het opzoeken van woorden in het woordenboek of het starten van een looptraining door een commando te geven.
 • Mail: De Mail-app ondersteunt nu het beantwoorden van je mails door je stem te gebruiken of te kiezen uit zelf vooraf ingestelde berichten.watchos2-mail
 • Sociale media: watchOS 2 breidt het aantal vrienden uit die je kunt toevoegen. Dat kan door ze toe te voegen aan het menu dat je te zien krijgt wanneer je op de zijknop drukt. Per scherm kan je 12 contacten plaatsen en het wisselen tussen schermen gebeurd via een swipe.
 • Muziek: Beluister je favoriete gesynchro­niseerde afspeellijst direct vanaf je Apple Watch. Dit kan je doen door de app met Siri te activeren, of door aan de digitale crown te draaien en zo de muziek te kiezen welke jij wilt horen.apple watch music

WatchOS 2 installeren 

Je kunt watchOS 2 gratis downloaden op iedere Apple Watch en kan alleen geïnstalleerd worden als je je gekoppelde iPhone binnen handbereik hebt. Leg je Apple Watch aan de oplader, en zorg ervoor dat de accu van het horloge minstens vijftig procent vol is.

 1. Navigeer naar “Mijn Watch” binnen de Apple Watch app op je iPhone.
 2. Kies vervolgens voor algemeen.
 3. Ga naar “Software-update” en start de download.
 4. Als watchOS 2 in beeld verschijnt kun je de update downloaden naar je Apple Watch.
 5. Vul je iPhone-pincode in, als deze gevraagd word.
 6. Accepteer de voorwaarden, en druk op installeren.WatchOS2 update

Na installatie kan je gebruik maken van je Apple Watch met tal van nieuwe functies en verbeteringen. WatchOS 2 brengt enkele lang verwachte functies met zich mee, zo kun je eindelijk native applicatie installeren en zal je horloge sneller en nog gebruiksvriendelijker worden. Veel plezier en laat weten wat jij er van denkt!

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Reactie (1)

 • vanzwam

  22 september 2015

  De update duurde wreed lang en ging niet bepaald vlotjes, maar het resultaat is wel ok.

Wat is jouw mening?...