Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Store De iPhone 6S-uccessor

Vanaf vandaag wordt de iPhone 6S voor de eerste maal beschikbaar gesteld in de Apple stores en pre-orders beginnen langzaam aan op hun bestemmingen toe te komen. De pre-orders van de iPhone 6s waren op slechts 12u uitverkocht in geheel China en Apple beweerd dan ook dat de pre-orders alle records aan het verbreken zijn. Door het gigantische succes van de iPhone 6S vroegen wij ons af waarom jij wel of niet zou kunnen upgraden. We hebben dan ook even de verschillen met de vorige versie bekeken.

Design

Body

Het design is nagenoeg, op twee kleine dingen na, onveranderd gebleven. Dat konden we natuurlijk wel verwachten aangezien het ondertussen de gewoonte is dat Apple maar tweejaarlijks een grote design overhaul doet. De iPhone 6S heeft er een vierde kleur bijgekregen namelijk “rose gold”. Verder zijn zowel de 4,7″ en 5,5″ beide 0,2 mm dikker geworden. Dit komt door het nieuwe scherm dat Apple mee gelanceerd heeft met de iPhone 6S.

Scherm

Het scherm van beide modellen hebben dezelfde resolutie als vorig jaar. Je krijgt nog steeds respectievelijk 1334 x 750 en 1920 x 1080 pixels voor de 4,7″ en 55″ modellen. Dit jaar is er echter 3D-touch technologie toegevoegd aan de schermen. Dit zorgt ervoor dat je scherm ook detecteert hoe hard je aan het drukken bent. Als je meer wil weten over 3D-touch vind je er alles over hier.

Gewicht

Dankzij 3D-touch zijn er ook een aantal nieuwe componenten geïnstalleerd geweest die de ervaring nog beter moeten maken. Door deze nieuwe componenten worden beide iPhones ongeveer 20 gram zwaarder. 20 gram dat lijkt misschien niet veel maar hou er rekening mee dat dat toch overeenkomt met zo een 11%. Als je dus beide toestellen vasthebt zal het verschil waarschijnlijk merkbaar zijn.

Batterij

Desondanks beide modellen 0,2 mm dikker zijn geworden is de batterij zo een 100mAh kleiner geworden. Dit wil niet zeggen dat de batterijduur van de iPhone 6S achteruit is gegaan. iOS 9 zorgt er namelijk voor dat die batterijduur op hetzelfde niveau als vorig jaar blijft. De kans dat je iPhone 6 nu iets langer meegaat bestaat wel.

Camera

iSight camera

De camera heeft wel een serieuze update meegekregen. Deze is namelijk veranderd naar een 12MP iSight camera. De extra megapixels op zich zullen niet voor uitzonderlijk betere foto’s zorgen maar Apple heeft ook nieuwe sensoren die reactiever zijn en iOS 9 die beiden een handje toesteken. Hoe deze foto’s er uit zien zullen we nog even op moeten wachten tot meerdere mensen de camera onder de loep genomen hebben. De nieuwe camera is tevens in staat om 4K video op te nemen aan 30 fps. Die functie moet je wel even activeren onder je instellingen.

Facetime HD camera

De camera aan de voorkant heeft nu een 5 megapixel camera. Nu kan je je vrienden nog beter voorzien van de gekste selfies!

Performance

Een nieuw jaar, een nieuwe processor. Beide iPhone modellen zijn uitgerust met de gloednieuwe A9 processor. Buiten verbeterde prestaties tegenover vorig jaar is de M9 motion chip nu ook embedded in de A9 chip. Zo kunnen de twee chips nog sneller met elkaar communiceren en wordt het energieverbruik ook verminderd.

Touch ID

Tenslotte is er nog de Touch ID home button. Apple claimt dat deze tot tweemaal zo snel je vingerafdruk kan herkennen.

Conclusie

Apple heeft met de iPhone 6S de lat voor high-end smartphones weer wat hoger gelegd. Zowel op vlak van prestaties als camera zal de nieuwe iPhone de concurrentie wat verder achter zich laten. De vraag blijft, is een upgrade dan nodig? Als je nog in het bezig bent van een iPhone 5S of ouder is de upgrade zeker het bekijken waard. Ben je reeds in het bezit van een iPhone 6 dan lijkt de upgrade wat overbodig. De grootste verandering is en blijft het 3D-touch scherm. Tegen dat developers de kans hebben gekregen om hier ten volle gebruik van te maken zijn we al bezig met ons voor te bereiden op de volgende keynote van 2016. Laat je je toch liever overtuigen door een review? Kijk dan zeker af en toe eens op onze website en misschien vaagt onze review alle twijfel van tafel.

Wat is jouw mening?...