Apple Nieuws Vlaanderen

Home iOS iOS 9.0.1 met bugfixes nu te downloaden

Apple heeft een week na het verschijnen van iOS 9, de eerste update hiervoor uitgebracht. iOS 9.0.1 lost voornamelijk kleine problemen op, en is te installeren op alle apparaten die geschikt zijn voor iOS 9.

Het is normaal dat Apple vrij snel na de release van een major-update een kleinere uitbrengt. iOS 9.0.1 is dan ook geen uitzondering op die regel. De focus ligt vooral op het verbeteren van de algemene prestaties en het oplossen van (beveiligings)problemen.

Apple geeft aan dat de volgende problemen zijn opgelost met de update:iOS 9.0.1 update

  • Een probleem waardoor sommige gebruikers de configuratie-assistent niet konden voltooien na de update.
  • Een probleem waardoor wekkers en timers soms niet werden afgespeeld
  • Een probleem in Safari en Foto’s waarbij het onderbreken van de video kon leiden tot vervorming van het gepauzeerde beeld
  • Een probleem waarbij mobiel dataverkeer niet langer werkte voor sommige gebruikers met een via een profiel aangepast APN-configuratie

iOS 9.0.1 is over-the-air te installeren, dus rechtstreeks vanaf je iPhone, iPad of iPod.

Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update, waarna de update automatisch verschijnt. Volg daarna verdere instructies, het zal slechts enkele minuten tijd in beslag nemen. Daarna wordt je toestel terug opgestart en staat de update op je iPhone, iPad of iPod.

middle finger emojiBinnenkort wordt ook iOS 9.1 al verwacht, welke onder meer ondersteuning voor de iPad Pro toevoegt en nieuwe emoji’s bevat. Op dit moment is iOS 9.1 in betafase.

Wat is jouw mening?...