Back

TIP: Vermijd overmatig dataverbruik in iOS 9

In ons land zijn de meeste GSM abonnementen niet voorzien van grote data pakketten, het gemiddelde abonnement heeft 1 a 2 GB aan volume per maand. Met iOS 9 kan je datavolume smelten als sneeuw voor de zon als je niet goed oplet, daarom deze tip.

In iOS 9 heeft Apple de functie “Wi-Fi-assistentie” voorzien. Die functie zorgt er voor dat bij slecht Wi-Fi signaal je iPhone je mobiel datanetwerk aanspreekt in plaats van het slechte Wi-Fi signaal. Het komt er op neer dat iOS gaat kijken naar welk van beide signalen het sterkst is en het snelst is en dan overschakelt naar 1 van beide. Het probleem hierbij is dat je datavolume inbegrepen in je GSM abonnement ongewild snel opgebruikt kan zijn met een torenhoge factuur op het eind van de maand.

Hoe oplossen?

Ga naar instellingen, Mobiel netwerkIMG_4981

 

2. Scroll naar helemaal onderaan je scherm

IMG_4983

 

3. Schakel Wi-Fi-assistentie uit

IMG_4984

 

Zelfs al heb je redelijk wat datavolume voorzien in je GSM abonnement toch kan deze tip handig zijn en raden we iedereen aan dit te doen, zo vermijd je onaangename verrassingen op je factuur. Wil je je dataverbruik op de voet volgen? Dan raden we je DataMan Pro aan, lees er alles over in onze DataMan Pro review.

About the Author /

webmaster@applevlaanderen.be

Apple Nieuws Vlaanderen eigenaar, SEO hobbyist, Apple liefhebber.

Wat is jouw mening?...