Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Apple koopt spraaktechnologie startup Vocal IQ

Apple heeft Vocal IQ gekocht, een startup gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Ze ontwikkelen spraaktechnologie en virtuele assistenten, vergelijkbaar met Siri.

Apple bevestigde de deal met de Financial Times, maar weigerde meer details over de nieuwste aanwinst prijs te geven. Vocal IQ technologie is gericht op het begrijpen van natuurlijke taal, zodat gebruikers kunnen communiceren met hun apparaten op een ongedwongen en gemoedelijke manier.

VocalIQ website blijft voorlopig online, met inbegrip van een blog post van het bedrijf in maart van dit jaar. Daar gaf het een kaakslag naar Apple door Siri te bestempelen als speelgoed. Toch rangschikte Vocal IQ, Siri beter dan de virtuele assistenten van concurrenten, en citeerde het volgende:

“De vraag van de consument is een systeem mogelijk te maken waarbij de gebruiker tegen de spraakassistent vrijuit kan praten over films, restaurants, muziek en de betekenis van het leven. De eerste die aan deze vraag voldoet, zal het komende decennium de smartphone en gadget markt overheersen.” – Vocal IQ

Siri

Vocal IQ zegt nu al stappen verder te staan met assistentie en spraaktechnologie dan de concurrentie. Het grote verschil is de mogelijkheid om de gebruiker een duidelijke vraag terug te stellen wanneer het commando niet begrepen word, net als een natuurlijk persoon.

Het volgende groot project waar Apple mee gaat uitpakken is waarschijnlijk de Apple Car, die in 2019 op de markt zou komen. Vocal IQ werkte ook al samen met General Motors aan een assistent voor in de auto. Die kennis komt wellicht van pas bij Apples autoplannen, en zal Tim Cook zeker niet ontgaan zijn!

Bij de vraag wat Apple juist van plan is met het software-ontwikkelaars bedrijf, geven ze dit antwoord:

“Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.” – Apple

Wat is jouw mening?...