Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone iPhone 7: Alle geruchten samengevat

Wil je de iPhone 7 kopen in België? Je vind op MacKopen.be een gedetailleerd overzicht.

 

Wat voor nieuwe functies en veranderingen in het ontwerp kunnen we verwachten van de volgende iPhone, de iPhone 7? Wij maakten een overzicht van alle geruchten die er nu al zijn.

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn nog maar sinds vorige vrijdag verkrijgbaar en vanaf 9 oktober komen ze ook naar de lage landen. De eerste geruchten over de iPhone 7 doen nu al de ronde, een toestel waar we nog een jaar moeten op wachten. Toch is het tijd om alweer voorzichtig vooruit te kijken.

Design en Specificaties

De iPhone 7 wordt ongetwijfeld weer een nieuw pareltje. We mogen verwachten dat er veel zal veranderen aan de nieuwe iPhone. Om te beginnen het design, aangezien Apple normaal gezien met de S versies van hun smartphones de binnenkant aanpakt, zal deze iPhone aan de buitenkant ook een update krijgen.

iPhone 7 concept by Hasan Kaymak

Formaat en scherm

Het is vrijwel zeker dat Apple zal verdergaan met het uitbrengen van 2 versies, een iPhone 7 en een iPhone 7 Plus . Ook de schermgrootte zal behouden blijven net zoals bij de modellen die nu te koop zijn, een 4.7- en 5.5-inch.

De iPhone 7  zal weer van een volledig  plat LCD-scherm worden voorzien claimt de Japanse website Macotakara. De huidige modellen (vanaf de iPhone 6) hebben een zogenaamd 2.5D curved display dat aan de uiterste randen licht gebogen is. Apple lijkt zich dus niets aan te trekken van de trend van gebogen schermen, waar Samsung op dit moment mee scoort.

Zo dun als een iPod Touch 

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo bracht een rapport naar buiten waarin hij suggereert dat de iPhone 7 de dunste iPhone ooit zal zijn die Apple heeft uitgebracht. Hij zou een dikte hebben tussen 6.0mm en 6.5mm, wat bijna gelijkaardig is met de huidige iPod Touch die 6.1mm slank is.

iphone 7 dunner meting

Het rapport stelt ook dat het bedrijf zal vasthouden aan een soortgelijke Force Touch-technologie zoals nu gebruikt word in de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Leveranciers van Apple hebben namelijk flink geïnvesteerd in de nieuwe scherm technologie.

Apple zal gaan voor de in-cell-technologie wat betekent dat de schermen niet groter zullen worden en dat het beeld niet tot de rand zal doorlopen. Het voordeel van deze scherm-technologie is dat de iPhone een stuk dunner kan worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de touch screen-sensoren samen te voegen met de lcd-laag van het scherm.

Hopelijk is de behuizing van de iPhone 7 wel stevig genoeg zodat deze niet net als de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in bepaalde situaties makkelijk zal buigen.

Waterbestendig en nieuw materiaal

De iPhone 7 zal waterbestendig worden en de behuizing zal niet langer van metaal worden gemaakt, maar van een nieuw materiaal. Dit gerucht werd ontdekt op het Chinese sociale netwerk Weibo, en bekendgemaakt  door de nieuwssite Macotacara.

Of Apple de iPhone 7 ook daadwerkelijk gaat introduceren als waterbestendig of waterdicht is nog de vraag. Een smartphone waterdicht maken is al langer mogelijk, Sony en Samsung deed dit al bij bepaalde toestellen. Al moest het daarvoor vaak klepjes plaatsen over onder meer de usb-poort. Pas sinds kort is het mogelijk om toestellen te voorzien van een waterafstotende coating, die het gebruik van klepjes onnodig maakt.

Apple lijkt alvast op goede weg te zijn, YouTuber Zach Straley heeft een video geplaatst waarin hij laat zien hoe waterbestendig de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn. Uit deze test blijkt namelijk dat de iPhone 6S en 6S Plus al zonder problemen een uur ondergedompeld in een laagje water overleven.

 

Als de behuizing van een nieuw materiaal wordt, zou dit betekenen dat Apple voor het eerst sinds 2012 afstapt van aluminium. Van welk materiaal de telefoon gemaakt zal worden, is niet duidelijk. Logisch lijkt de overstap naar glas, dat is na metaal het stevigste materiaal om een smartphone van te maken.

De mogelijkheid om draadloos te kunnen opladen lijkt hiermee ook een stuk eenvoudiger. Dit alles zal uitvoerig kunnen getest worden, Apple zou al bezig zijn met het maken van prototypes.

Hoe kunnen we de iPhone 7 opladen

  1. Opladen via een magneetfunctie : iPhones kunnen in de toekomst draadloos worden opgeladen via inductie. Dat gebeurt mogelijk via het logo op de achterkant van de telefoons. Via magneten wordt er gezorgd dat het op te laden apparaat precies goed ligt. Als dat gebeurd is, kan de accu opgeladen worden. De magneetfunctie is al te zien bij de Apple watch. iPhone 7 opladen
  2. Opladen via USB-C: Het opladen via USB-C zou een goede optie zijn voor de iPhone 7 omdat deze nieuwe USB poort al geïntegreerd is in de nieuwe MacBook. Via deze poort kun je niet alleen opladen maar kun je via een adapter verschillende toepassingen doen. Zo kun je dezelfde USB-C poort ook direct gebruiken voor een extern scherm, HDMI of VGA toepassing. Op deze manier kan je snel en eenvoudig meerdere mogelijkheden toepassen.iphone 7 USB-C
  3. Opladen via onzichtbare zonnecellen: Apple heeft een patent geplaatst op onzichtbare zonnecellen. De zonnepanelen zouden achter het touchscreen geïmplementeerd worden. Door de dag heen moet de iPhone opgeladen worden door licht, waardoor de iPhone langer mee moet gaan op een acculading. Deze techniek is niet nieuw en wordt al gebruikt door horloge fabrikanten, batterijproblemen zouden daarmee tot het verleden behoren. iphone 7 patent zonnepanelen

Prestaties

De iPhone 7 zal gebruik maken van een A10 chip. Apple heeft een bestelling geplaatst voor iPhone 7 onderdelen, en de eerste is voor het A10 systeem.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft een exclusief contract voor de 16nm A10 chip. TSMC zal starten met de productie van de A10 chip in maart 2016. Ondertussen wordt TSMC geacht de helft van de huidige A9 chips te produceren.

In de iPhone 6s en iPhone 6s Plus introduceert Apple de A9 chip als vervanger voor de A8 die werd gebruikt in de iPhone 6. Apple claimt dat de nieuwe chip 70% betere processorprestaties levert gecombineerd met 90% meer grafische prestaties.

De A10 chip zal daarop voortborduren. Als het toestel ook zulke verbeterde prestaties levert zal het een populair toestel worden, zeker met de RAM upgrade van 1GB naar 2GB.

Touch ID

Apple zou werken aan een ontwerp waarbij de iPhone geen home knop meer heeft, die nu ook dienst uitmaakt als Touch ID. Ze zouden een techniek willen ontwikkelen die het mogelijk maakt om het volledige scherm als Touch ID-vingerafdruksensor te laten fungeren, waardoor er meer ruimte over is voor een groter scherm. Dit blijkt uit een patent met de naam ‘Fingerprint Sensor in an Electronic Device’.

iPhone-7-Apple-iPhone-6S-home-button-3D-touch-Force-Touch-iPhone-7-will-not-have-a-Touch-ID-home-button-iPhone-6S-no-home-button-347138

Een technologie die een dergelijke ontwikkeling zou vergemakkelijken werd onlangs aangekondigd door het biometrische R & D-bedrijf genaamd Sonavation.

Vlak onder het glasplaatje worden biometrische sensoren verwerkt, deze sensoren zitten zo dicht op het glasplaatje dat ze door het glas een vingerafdruk kunnen scannen en herkennen. De sensor zou erg goed werken, zelfs als een vinger nat of vies is.

iphone 7 Sonavation

Deze techniek is voorlopig exclusief beschikbaar voor Corning’s Gorilla Glass, de glassoort waar Apple gebruik van maakt.

iPhone 7 releasedatum

Apple brengt de afgelopen jaren steeds in september nieuwe iPhones uit. Blijft Apple dit patroon volgen, dan zal de iPhone 7 verschijnen in september 2016.

Begin september organiseert Apple altijd een media-evenement waar de nieuwe iPhones worden aangekondigd. Anderhalve week later start de verkoop in de VS, Duitsland, Frankrijk en enkele andere landen. België en Nederland zijn meestal een paar weken later aan de beurt.

Geruchten

Bovenstaande informatie is gebaseerd op speculaties en geruchten vanuit verschillende nieuwsbronnen. Apple geeft nooit zelf productinformatie vrij, zij moeten het imago behouden van een bedrijf dat nooit over nog niet gelanceerde producten praatOok op de geruchten zelf reageert het bedrijf uit Cupertino nooit.

In de aanloop naar de release van de iPhone 7 zullen er nog veel meer geruchten ontstaan, uiteraard houden wij u op de hoogte.

 

 

2 reacties Op dit bericht
  1. @Jelle; laten we hopen van niet! Apple zal dit natuurijk allemaal uitgebreid testen op hun prototypes,
    alvorens op de markt te brengen 😜

Wat is jouw mening?...