Back

iPad Pro vanaf november te koop in België

Volgens het Japanse blog Mac Otakara dat zich baseert op basis van bronnen in de Chinese productieketen, ligt de iPad Pro begin november in de winkels. 

Het gerucht dat gisteren verspreid werd lijkt alvast te kloppen, net vandaag kondigde Apple aan dat de iPad Pro in België en Nederland vanaf november te koop zal zijn. Apple introduceerde de iPad Pro vorige maand tijdens het media event. Nu we weten dat deze begin november te koop zal zijn, ligt het voor de hand dat Apple dan ook begint met de verkoop van de bijbehorende Apple Pencil stylus en het Smart Keyboard.

iPad Pro

De iPad Pro is vooral gericht op de professionele gebruiker en beschikt over een 12,9-inch Retina-scherm met 2732 x 2028 pixels.  Onder de motorkap is de iPad Pro uitgerust met een A9X-processor, die bijna twee keer zo snel is als zijn voorganger in de iPad Air 2. De batterijduur is met 10 uur gelijk gebleven als bij vorige modellen, de iPad Pro draait vanzelfsprekend op iOS 9.

 

 

Prijzen

Het nieuwe pronkstuk van Apple is te koop voor 799 dollar voor 32 GB met alleen wifi, 949 dollar voor 128 GB met wifi en 1079 dollar voor 128 GB met wifi en 4G. De accessoires zijn zoals  verwacht optioneel en worden dus niet standaard bijgeleverd. De Apple Pencil kost 99 dollar, en voor het Smart Keyboard moet je maar liefst 179 dollar neertellen.

Apple heeft tot nu toe alleen de Amerikaanse prijzen van de 12,9-inch tablet bekendgemaakt. Voor de Europese prijzen is het nog wachten tot deze op de Apple website verschijnen.

Concurrentie

Apple is niet de enige die een grotere tablet lanceert, het lijkt wel een hype te zijn dit najaar. Google heeft vorige week de Pixel C aangekondigd. Een 10,2-inch tablet met optioneel toetsenbord maar zonder stylus of tekenmogelijkheden. Microsoft deed dat gisteren tijdens een event, door de Surface Pro 4 voor te stellen. Al was er wel enige onduidelijkheid of het nu ging om een tablet of laptop.

Apple lijkt alvast klaar om de concurrentie aan te gaan, volgens insiders heeft de iPad pro heel wat in zijn mars!

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...