Back

Apple koopt startup voor slimmere fotoherkenning

Apple heeft alweer een kleine startup overgenomen. Perceptio is een bedrijf dat zich focust op de ontwikkeling van software voor het herkennen van onder meer gezichten op foto’s.

Apple bevestigde vandaag aan Bloomberg dat het Perceptio heeft overgenomen , en voortaan onderdeel is van Apple. Vorige week had het bedrijf uit Cupertino ook al een andere startup overgenomen met name Vocal IQ, Apple verkeert dus duidelijk in een shopping modus.

Perceptio is een startend bedrijf dat zich vooral richt op slimme fotoherkenning met gebruik van kunstmatige intelligentie, zonder data uit een grote, externe opslagplaats te moeten halen.

Cloudopslag

Het bijzondere aan de software van Perceptio is dat het systeem volledig lokaal draait, zo is er geen verbinding met een server nodig. Er worden dus niet zomaar gegevens van gebruikers opgeslagen ergens in de cloud. De privacy van de telefoongebruiker is hierdoor beter wat perfect past in de strategie van Apple.

Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van de techniek deep learning. Hoe de technologie van Perceptio precies werkt en in welke fase het onderzoek hiernaar is, blijft voorlopig nog onduidelijk.

Perceptio

De oprichters van Perceptio, Nicolas Pinto en Zak Stone zouden inmiddels allebei al voor Apple werken. Voordat Apple het bedrijf overnam, waren ze al bezig met het ontwikkelen van gezichtsherkenningstechnieken, dit blijkt uit een interview met Pinto en Stone afgelopen jaar in Re/code.

Er staat trouwens al een app in de App Store die gebaseerd is op het werk van Perceptio, ze maakten een app waarmee je foto’s kunt delen: Smoothie.

Apple heeft niet bekendgemaakt hoe en wanneer de technologie zal worden ingezet, en doen verder geen uitspraken over de redenen voor de overname. Ze laten weten wel vaker kleine technologie bedrijven over te nemen zonder daarbij concrete plannen te hebben, zo luidt de verklaring van een Apple-woordvoerder.

 

 

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...