Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple software App Thinning: Ruimtebesparende techniek nu wel werkend

Het eerdere probleem met de ‘App Slicing’ functie in iOS 9 is opgelost, en terug werkend. Het is beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. 

Een belangrijke functie in iOS 9 is App Thinning. Dat moet ervoor zorgen dat apps minder ruimte in beslag nemen, handig voor iPhone-gebruikers met weinig opslaggeheugen. Een belangrijk onderdeel van die functie, genoemd ‘App Slicing’ werkte niet in iOS 9 als gevolg van een iCloud bug.

App Thinning

App Thinning is een must voor iDevices met weinig ruimte. Apps nemen ruimte in beslag, dat is duidelijk. Maar eigenlijk zijn ze groter dan strikt nodig. Dat komt omdat een ontwikkelaar een app maakt die niet alleen voor jouw iPhone geschikt is maar ook voor alle overige iPhone modellen. Stel je hebt een iPhone 4 dan heb je weinig aan de grotere beelden voor de iPhone 6s. Daarom heeft Apple een functie in iOS 9 ingebouwd genaamd App Slicing. Dat zorgt ervoor dat alleen dat deel van de app gedownload wordt dat jouw iPhone nodig heeft. Zo kun je toch de app installeren, maar bespaar je wel op ruimte.

App Thinning

In een nota aan ontwikkelaars, heeft Apple aangekondigd dat het probleem is opgelost in de nieuwste iOS-update 9.0.2. Er is een update verschenen van Xcode, het programma waarmee ontwikkelaars apps kunnen bouwen voor onder andere de iPhone, iPad en iPod touch. Volgens de omschrijving verhelpt deze update bugs die te maken hadden met App Thinning.

“The issue affecting app slicing has been fixed, and device-specific versions of apps will be delivered when downloaded by users running iOS 9.0.2 or later”-Apple

Goed nieuws voor mensen die een 8GB of 16GB iPhone hebben, of weinig opslagruimte vrij hebben. Je moet dan wel de update doen naar iOS 9.0.2, zodat je de verdunde apps kunt downloaden en installeren.

Wat is jouw mening?...