Back

De iPhone 6s gebruiken als weegschaal

Een medewerker van FlexMonkey heeft een app ontwikkeld die je iPhone 6s omtovert in een weegschaal. Met de app die gebruik maakt van het 3D Touch scherm kan je objecten met elkaar vergelijken.

Dat 3D Touch de belangrijkste nieuwe functie van de iPhone 6s is weten we ondertussen allemaal. Het drukgevoelige scherm zorgt ervoor dat je je smartphone op een totaal nieuwe manier kunt bedienen, maar er zijn meer mogelijkheden dan we in het begin dachten.

De applicatie maakt het mogelijk om je iPhone 6s als weegschaal te gebruiken en is ontwikkeld door een developer van FlexMonkey. De app, Plum-O-Meter, is genoemd naar het fruit dat in de video gebruikt wordt, namelijk pruimen.

Zoals je kan zien in bovenstaande video geeft de app niet het exacte gewicht aan, enkel welk van de twee objecten het zwaarst is. Er worden twee objecten op het touchscreen geplaatst, waarna op de iPhone in procenten valt af te lezen wat het relatieve gewicht is ten opzichte van de maximale kracht die 3D Touch aankan.  Met een cirkel wordt dan aangegeven welke van de twee zwaarder is.

Plum-O-Meter-scale

Het is natuurlijk ook mogelijk om andere soorten fruit, zoals appels of andere objecten te gebruiken op de weegschaal. In principe zou je vijf verschillende dingen kunnen wegen, als ze maar zwaar genoeg zijn om door het scherm opgepikt te worden.

Deze applicatie laat zien dat 3D Touch wellicht meer toepassingen heeft dan we in het begin dachten. De app is niet in de App Store te verkrijgen, mocht je toch zelf aan de slag willen met deze iPhone-weegschaal, dan kun je de sourcecode van FlexMonkey downloaden via GitHub. Van daaruit kunt u gebruik maken van de sideloading handleiding om de app op je iPhone 6s te zetten.

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...