Back

iOS 9.2 nu ook beschikbaar voor publieke testers

Amper twee dagen nadat de eerste beta van iOS 9.2 uitkwam voor ontwikkelaars, heeft Apple nu ook de publieke beta voor testers beschikbaar gesteld.

Beta-testers die zich in het verleden al hadden aangemeld om mee te werken aan het Apple Beta Software Program, kunnen de iOS 9.2 update over-the-air te ontvangen. Je gaat naar menu Instellingen > Algemeen > Software-update.

Wil jij ook beta-versies testen, dat kan door je in te schrijven via het Apple Beta Software Program. Dit geeft gebruikers toegang tot zowel iOS en OS X beta’s.  Omdat iOS 9.1 net werd vrijgegeven, zal het waarschijnlijk nog een maand of meer duren voordat we de publieke release van iOS 9.2 kunnen verwachten. 

Wat is er nieuw in iOS 9.2?

Apple heeft enkele verbeteringen aangebracht aan zijn webbrowser Safari. Als je Safari opent vanuit een app van derden, dan is het mogelijk om de content opnieuw te laden. Het deelmenu ondersteunt voortaan ook third-party Action Extensions, wat inhoudt dat je meer extensies ziet. In de normale webbrowser is dat al geruime tijd mogelijk, maar nu kan dat voortaan ook als je het Safari-venster opent binnen een app. Dit wordt ook wel de Safari View Controller genoemd.

Ook aan Apple Music zijn enkele verbeteringen toegevoegd. Aan de hand van een icoontje zie je voortaan beter welke nummers lokaal zijn opgeslagen, en welke in de iCloud aanwezig zijn. Ook is het mogelijk om nummers of albums uit je gehele muziekbibliotheek te verwijderen, of alleen lokaal.
iOS-9.2-public-beta-1
Opgelet: Installeer dergelijke beta-software niet op iOS-apparaten die je nodig hebt voor dagelijks gebruik. Dit omdat beta-software vaak nog flink wat bugs bevat, die je het werken soms moeilijk kunnen maken.

 

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...