Back

Microsoft app Outlook: ontdek de nieuwe plannen

Microsoft heeft nieuwe plannen bekend gemaakt omtrent de ontwikkeling van haar apps. Het gaat zijn twee meest populaire mobiele apps, Outlook en de agenda-app Sunrise samenvoegen tot één krachtige app.

Microsoft gaat functies van Sunrise en het eerder overgenomen Acompli (email-app) samen in de nieuwe versie van zijn Outlook-app voor iOS gebruiken, dit is woensdag geschreven op de Officeblog. ‘Binnenkort zullen we de beste eigenschappen van de twee apps naar Outlook brengen’, zegt Pierre Valade, die zich bij Microsoft bezighoudt met Outlook.

Nieuw design

Outlook voor iOS heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Van de e-maillijst tot en met het Outlook-pictogram is er een verbetering aangebracht:

  • Het zal makkelijker worden om door de app te navigeren.
  • Het icoontje voor evenementen, gemarkeerde mails en bijlages komen prominenter in beeld.
  • De vernieuwde interface toont meer informatie over de agenda-gebeurtenissen.
  • De afbeelding van de verzender zal getoond worden, zodat je precies ziet wie er heeft gemaild.
  • Er zal ook duidelijk te zien zijn of er een uitnodiging of bijlage in de mail aanwezig is.
outlook ios

©The Verge

Apple Watch

Voor gebruikers van de Apple Watch is er goed nieuws, de app zit nu in het systeem. Daarmee zijn de prestaties verbeterd en het ontwerp mooier geworden. Al de gewenste info zoals de tijd, je volgende afspraak, of de status van je postvak kan je vinden op de wijzerplaat door aan de digital Crown te draaien. Alle recente mails, gelezen of ongelezen kan je voortaan terugvinden op je Apple Watch.

Outlook Apple Watch

© Microsoft

Wat met Sunrise

Op het blog van Sunrise is te lezen dat de huidige agenda-app geen updates meer zal ontvangen, dat betekent dat Sunrise op een gegeven moment zal stopgezet worden. De gebruikers van Sunrise, een app die geprezen werd om zijn unieke design en gebruikservaring, zullen tijd krijgen om de overstap te maken. Zeker tot de nieuwe Outlook-app alle functionaliteiten van Sunrise heeft overgenomen. Voorlopig zijn nog niet alle functies van Sunrise zijn geïntegreerd, Microsoft zegt dat wel te gaan doen.

De app Sunrise is trouwens van Belgische makelij, gemaakt door Brusselaar Jeremy Le Van. Op Twitter leek hij allerminst teleurgesteld over de beslissing.

De vernieuwde Microsoft Outlook versie 2.0.0 is al beschikbaar op iOS voor iPhone, iPad, en iPod Touch, en is gratis te downloaden via de App Store. Je hebt minstens 48,4MB aan opslagruimte nodig en vereist iOS 8 of nieuwer.

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...