Back

Nintendo-games op Apple TV? [UPDATE]

Nu de Apple TV sinds deze week te bestellen is, wachten heel wat ongeduldige klanten op het moment waarop ze het kleine bakje kunnen opstarten. Er wordt immers reikhalzend uitgekeken naar de officiële lancering van de App Store op tvOS aanstaande vrijdag. Vanaf dan weten we ook welke eerste games beschikbaar gemaakt worden om alleen of samen op de Apple TV te spelen. Echter wordt er heel geheimzinnig gedaan over wat Nintendo vandaag gaat aankondigen. Zal de spelontwikkelaar eindelijk ook games op de Apple-platformen aanbieden?

Nintendo houdt al jaren de boot af wat het ontwikkelen van specifieke games voor iOS en Android betreft. Nu ziet het er echter naar uit dat Nintendo gezwicht is voor de massale vraag van fans om content te kunnen spelen op hun mobiele apparaten. Het bedrijf zou vandaag immers een grote aankondiging doen over games voor systemen die draaien op tablets, smartphones en wie weet… misschien ook tvOS?

Zelda in zakformaat

Of Nintendo de stap zal zetten, is voor even nog een groot vraagteken. Toch is het zo goed als zeker dat het bedrijf niet van plan is om oude games nieuw leven in te blazen. Integendeel, het zou gaan om nieuw materiaal. Het is dus maar de vraag of we ooit Zelfda of Mario in een nieuw jasje zullen zien op iOS.

Apple TV, de Wii-killer

Toen in september aangekondigd werd dat de Apple TV-controller weleens de ondergang van Wii zou betekenen, werd dit met gemengde gevoelens onthaald. De controller zou niet zo accuraat zijn als die van de Wii, de ervaring zou niet dezelfde zijn, enz. Omdat men toen niet echt kon vergelijken, zal de toekomst het moeten uitwijzen. Feit is wel dat de Apple TV-controller, vergezeld van enkele iPhones en iPads alvast een partijtje tennis zou moeten aankunnen.

De light-spelconsole

Dat de Apple TV zich nu ook richt op de gamesmarkt is duidelijk, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld PS4 of Xbox One, zou men zich vooral richten op de casual gamer. Zware games zouden (voorlopig) niet aangeboden worden. Zoiets kan snel veranderen natuurlijk. Games (niet van Nintendo) om naar uit te kijken zijn alvast Manticore Rising, Rayman Adventures, Transistor en Guitar Hero.

Update

Miitomo

Nintendo heeft ondertussen laten weten een eerste iOS-game te lanceren in maart 2016. De game heet Miitomo en biedt de mogelijkheid om met je zelfgemaakte Mii-avatar te communiceren met anderen in een virtuele wereld. Wetende wat er reeds op de markt is, kan je je de vraag stellen of men hierop zit te wachten. Over het lanceren van deze ‘game’ op Apple TV wordt niets gezegd.

Er zouden nog vier andere games gelanceerd worden in de loop van 2016 – 2017. Zoals gezegd is het echter niet duidelijk wat dat dan precies zal zijn.

About the Author /

tim@breerz.be

Kaal, bebaard, #olloclip-fotograaf, grasduinend naar innovatie, blote voeten in het gras

Wat is jouw mening?...