Back

Tim Cook: iPad Pro neemt plaats in van computer

Nu de iPad Pro vanaf morgen besteld kan worden, is Apple begonnen aan zijn marketing-offensief. Apple CEO Tim Cook maakte in een interview duidelijk dat het met de nieuwe reuzen-tablet, de verkoop van de iPad terug leven wil inblazen. Sterker nog: ‘De iPad Pro zal de computer en laptop gaan vervangen’.

In een recent interview met de The Telegraph laat Cook weten hoe hij over de Apple Pencil denkt en wat hij van de iPad Pro vindt. Met duidelijke taal en enkele straffe uitspraken heeft hij duidelijk hoge verwachtingen voor de toekomst, aan vertrouwen geen gebrek.

iPad Pro meer dan een tablet

Met de iPad Pro wil Apple de verkoop van de iPad nieuw leven inblazen. De reuzen-iPad is in de eerste plaats vooral gericht op de bedrijvenmarkt, toch meent Cook dat de iPad Pro potten zal breken als toestel voor thuisgebruik.

Hij is ervan overtuigd dat de iPad Pro voor veel mensen de computer of laptop gaat vervangen:

“Kijk naar de pc, wie koopt er nog een pc?”, vraagt Cook zich af. “Waarom zou je dat doen? Voor veel mensen is de iPad Pro een vervanging voor de pc en laptop. Ze zullen hem gaan gebruiken en concluderen dat ze niet langer iets anders nodig hebben naast een telefoon en een iPad Pro.”- Tim Cook

 

MacBook-iPad-Pro

© MacRumors

Dit zijn woorden die een beetje vechten, aangezien Apple eerder dit jaar de nieuwe 12-inch Macbooks op de markt bracht. Wat hij waarschijnlijk wil bedoelen is dat de nieuwe iPad zeker kan wedijveren met enkele laptops die vandaag op de markt zijn, niet die van Apple zelf natuurlijk.

Creatievelingen, muziek-en film liefhebbers

Cook zegt dat de nieuwe iPad, ook voor muziek-en film liefhebbers onmisbaar zal zijn. De iPad Pro heeft bovendien stereo-speakers, met speakers aan tegenovergestelde zijkanten voor een stereo-effect. In totaal heeft de iPad Pro vier speakers.

“Het geluidssysteem en de luidsprekers zijn zo krachtig dat de iPad lijkt te pulseren in je handen wanneer men een video afspeelt of muziek luistert.”- Tim Cook

Kunstenaars en creatievelingen zullen zich ook geroepen voelen om de reuzen-tablet in handen te nemen, het zou zelfs een hit worden voor de creatieve markt. Met de introductie van de Apple Pencil, kun je opmerkelijk vloeiend en natuurlijk tekenen of schetsen maken.

“Het is een pen en geen stylus. Styli zijn vaak dik en hebben vertraging tussen het tekenen en wat er op het scherm verschijnt”, aldus Cook.”Als je schetsen of tekeningen maakt is het ongelooflijk, je wilt nooit meer een andere tablet”- Tim Cook

Met zijn snelle processor, volgens Apple krachtiger dan 80 procent van de laptops, en ultrascherp retina-scherm, ook een grafisch beest, geschikt om foto- en videomateriaal te bekijken en te bewerken.

Onze Conclusie

Als je het mij vraagt, zijn computers en laptops niet weg te slaan op dit moment. Je kan natuurlijk al een heel eindje geraken met een smartphone en tablet bij de hand, wel zal de trend naar grotere tablets in elk geval niet stoppen. Met een extra stylus, extern klavier en aangepaste software wordt een grote tablet handiger om te gebruiken en kan hij een oudere laptop  vervangen.

Toch huiver ik bij de gedachte hoe lang het zou duren en hoe frustrerend het zou zijn om dit artikel te schrijven. Het maken van aantekeningen, verwijzend naar verschillende functies, en het bewerken van afbeeldingen – op iets dat niet eens een muis en standaard toetsenbord heeft.

Wil je de duurste versie in huis halen, dan betaal je daar 1249 euro voor – veel meer dan voor een doorsnee computer of laptop.

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...