Back

Apple Store België?

Onlangs is bekend geraakt dat de nieuwste Apple Store in Amsterdam plechtig opent op 3 maart.

De keuze is redelijk logisch om een Apple Store in Nederland te openen omdat de community, laat ons eerlijk zijn, daar iets verder staat dan in België. Dat komt natuurlijk door haar diverse medialandschap aan sterke blogs. Maar wij Belgen moeten natuurlijk niet onderdoen, het medialandschap is sterk gegroeid tegenover vorig jaar.

Rond de tijd dat het nieuws over de nieuwe Apple Store in Amsterdam begon uit te lekken, waren verschillende mensen ervan overtuigd dat ook België in de wachtrij stond om een eigen Apple Store te ontvangen. Spijtig genoeg is er tot nu toe geen melding van een Belgische Apple Store in de nabije toekomst. Natuurlijk moeten we niet gewoon wachten tot Apple beslist dat België wel een Store verdient. Wanneer wij Belgen een eigen community, afgescheiden van de Nederlandse, opbouwen identificeert Apple ons als een eigen identiteit met eigen noden, een Apple Store bijvoorbeeld. Hoe meer we discussiëren, wisselen van gedachten, hoe zichtbaarder België wordt.

Als Apple een Store in ons land zou openen waar zou dat dan zijn?

De 2 meest geloofwaardige locaties zijn: De Huidevettersstraat in Antwerpen of  het winkelproject Uplace in Machelen. Spijtig genoeg is er  geen concreet nieuws over 1 van beide locaties laat staan of ze in aanmerking komt voor een eventuele store. Als we logisch nadenken dan komt Brussel ook wel ergens bovenaan het lijstje te staan om 2 redenen: Brussel is de hoofdstad van zowel België, als van Europa. Bovedien is Brussel tweetalig, wat er voor zou zorgen dat de Apple Store een breder publiek zou aanspreken.

Natuurlijk  houden we je op de hoogte wanneer er plots een winkel is ingetapet van onder tot boven.

Heb je zelf geruchten of heb je een mogelijk plek gespot? Aarzel niet en stuur ons je foto/gerucht.

redactie@applevlaanderen.be

About the Author /

christophe.vanmeerbeeck@gmail.com

-fan, social media addict, tech-junky, @ChristopheVanM

Reacties(2)

  • dimboo

    9 maart 2012

    Dus Apple laat het openen van een Store gewoon afhangen van het aantal Apple-blogs in bepaald land? En dus niet van de grootte van de markt, het vinden van een geschikte plek etc. RIGHT.

Wat is jouw mening?...