Back

iAd stelt creatiehulpmiddelen beschikbaar voor niet-developers

Apple is al sinds de lancering van iTunes Radio eind vorig jaar bezig met het vernieuwen van het iAd-systeem. Hiermee kunnen adverteerders een campagne opstarten die dan advertenties toont op iOS-toestellen. Om de service nog aantrekkelijker te maken, zijn de hulpmiddelen voor het maken van een campagne nu beschikbaar voor iedereen met een Apple ID, en de dienst ondersteunt nu ook korte full-screen advertentiefilmpjes.

Sinds de lancering van iAd in 2010 heeft de service nooit echt een groot succes gekend. Eerst en vooral waren de instapkosten voor bedrijven die reclame wilden veel te hoog, maar liefst 1 miljoen Amerikaanse dollar. Anderzijds waren de mogelijkheden ook niet zo enorm uitgebreid. In de laatste jaren is die instapprijs verlaagd door Apple waardoor het huidige prijskaartje ‘slechts’ $100,000 bedraagt. Sinds de lancering van iTunes Radio afgelopen herfst probeert Apple de advertentieservice nieuw leven in te blazen.

Grote bedrijven als McDonald’s, Nissan en Pepsi sprongen dan ook in de laatste maanden op de iAd-kar en begonnen met iTunes Radio-advertenties. Nu wil Apple nog meer bedrijven en kleinere ondernemingen overhalen om een campagne te starten en daarvoor maakte men de iAd Workbench-applicatie beschikbaar voor iedereen met een Apple ID. Dus niet enkel voor developers, wat eerder het geval was. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor zowel kleine als grote adverteerders om een campagne op te starten. Daarbij kreeg deze app ook een update.

Nu is het ook mogelijk voor adverteerders om te kiezen voor een kleine full-screen video als advertentie. Vroeger was het enkel mogelijk om een advertentie te plaatsen die pas een video zou afspelen wanneer de gebruiker erop klikte. Nu komt daar dus verandering in. Voorlopig is de optie voor advertentievideo’s enkel beschikbaar op iOS-devices en niet binnen iTunes Radio. Advertentiekopers kunnen kiezen om te betalen gebaseerd op de kost-per-klik of kost-per-duizend-weergaves.

About the Author /

glen.b@hotmail.be

 fanboy - game designer - music lover - reddit addict

Wat is jouw mening?...