Back

Productie van 4.7 inch iPhone display start in mei

Geruchten over de volgende generatie iPhone steken steeds vaker de kop op. Gisteren zag je nog foto’s die claimden de iPhone 6 te tonen. Vandaag meld Reuters dat Apple’s display leveranciers de productie zullen opdrijven in mei.

Men verwacht dus dit najaar nog de lancering van een 4.7 inch model. We zullen echter nog even geduld moeten hebben voor het 5.5 inch model die naar verluidt vertraging heeft opgelopen. Diezelfde bron laat weten dat zowel Japan Display Inc, Sharp Corp alsook LG Display Co Ltd aangeduid zijn voor het maken van deze schermen. Alle betrokken firma’s weigerden tot op heden commentaar te geven.

Concurrentie achterna

De volgende generatie iPhone’s zullen een groter scherm krijgen dan het gekende 4 inch scherm van de iPhone 5s en 5c. Hierbij gaat Apple toch een klein beetje mee in Samsung’s verhaal, die met grotere smartphone-schermen de brug wil slaan tussen de smartphone en de tablet.

Beide iPhone’s zullen tevens beschikken over de in-cell touch panel technologie. Dit zou het toestel een stuk dunner kunnen maken en is ook de reden voor de vertraging bij het 5.5 inch model. Apple besloot dan maar om vol door te gaan met het 4.7 inch model en de productie van het grotere model enkele maanden uit te stellen. In tussentijd kunnen ze een keuze maken om verder te gaan met de in-cell technologie of over te schakelen naar een film sensor.

Japan Display zou de eerste zijn om de productie in mei op gang te brengen in hun fabriek in Mobara, Tokyo. De andere twee zouden in juni volgen.

Tim Cook, CEO van Apple, gaf enkele maanden geleden al aan dat Apple in 2014 met enkele nieuwe productcategorieën zou uitpakken. Hij weet echter tot op heden die plannen zeer goed verborgen te houden voor de buitenwereld. Het zal dus momenteel nog even bij geruchten blijven. Wij blijven die voor jullie natuurlijk op de voet volgen!

About the Author /

euvrard.y@gmail.com

Bachelor Sportmanagement | Student Toegepaste Informatica | Voetballer | Mail: yannick@applevlaanderen.be

Wat is jouw mening?...