Back

Museum gebruikt iBeacon om digitaal mijnenveld te creëren

Een museum in New York zal op 4 april gebruik maken van de iBeacon technologie van Apple. Hiermee wil het ‘New Museum’ in een nieuwe tentoonstelling de gruwel van landmijnen levendiger tonen aan het publiek. Dit is opmerkelijk want tot nu toe is deze technologie enkel gebruikt geweest voor retail en entertainment doeleinden. 

Op vrijdag 4 april tussen 11u en 15u wil het museum deze unieke ervaring aanbieden aan het publiek. Door het downloaden van een iOS app genaamd ‘Sweeper’ en door een hoofdtelefoon op te zetten, kan elke bezoeker het digitale mijnenveld beleven. Wanneer iemand dan te dicht komt bij zo’n iBeacon wordt de technologie geactiveerd en krijgt de bezoeker automatisch een explosie te horen, meteen gevolgd door een kort audio-fragment met een getuigenis van een persoon die getroffen is door een landmijn.

Het evenement wordt georganiseerd door de MAS (Mine Action Service), Critical Mass en fotograaf Marco Grob, en is onderdeel van de internationale dag van de Verenigde Naties voor ‘Mine Awareness and Assistance in Mine Action’. Bezoekers wordt gevraagd om een bijdrage te leveren van $5. Dit bedrag wordt dan gebruikt om onderontwikkelde landen te helpen bij het weghalen van verborgen mijnen en zo doden en gewonden door landmijnen wereldwijd terug te dringen.

About the Author /

nick.segers@live.be

ICT'er · webmaster <a href="http://www.dyonisos.be">dyonisos.be</a> · author · girlfriend · explorer · photographer · metalhead · Apple addict  · gamer · e-mail: <a href="mailto:nick@applevlaanderen.be">nick@applevlaanderen.be</a>

Reactie (1)

Wat is jouw mening?...