Apple Nieuws Vlaanderen

Home iOS Siri leert eindelijk Nederlands in iOS 8.3

Siri spreekt Nederlands sinds iOS 8.3

Apple heeft deze maandag iOS 8.3 Beta 2 beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Naast meer emoji en een kleine fix voor een probleem met Car Play is Siri nu ook beschikbaar in het Nederlands.

Toen Siri geïntroduceerd werd tijdens de keynote van de iPhone 4s sprak ze al vloeiend Engels, Frans, Duits en zelfs Japans. Op regelmatige basis leerde ze meer en meer talen en dialecten zoals Mandarijns en Engels (Australië).

Na de lancering van iOS 6 heeft ze het even gehouden bij de 9 talen die ze al onder de knie had. Voor iOS 8.3 heeft ze grondig haar best gedaan om haar talenkennis uit te breiden en heeft ze gekozen voor Deens, Nederlands, Engels (India), Engels (Nieuw-Zeeland), Portugees (Brazilië), Russisch, Zweeds, Thais en Turks.

Vanaf ergens in de lente van dit jaar, vermoedelijk eind maart, zullen wij nu ook gewoon in het Nederlands met Siri berichten kunnen beantwoorden, haar ontvangen berichten laten voorlezen of haar gewoon even de weersvoorspellingen vragen. Wel dit: voor het Nederlands is er momenteel enkel nog maar een mannelijke stem.

De 2de beta van iOS 8.3 brengt ook een nieuwe emoji kiezer waarmee er etnische aanpassingen gemaakt kunnen worden. Ook is er een probleem verholpen waarbij er een ongewone melding op iPhones verscheen wanneer deze werden verbonden met Car Play.

 

 

1 reactie Op dit bericht
  1. Werd tijd dat dit eindelijk werd ondersteund. Ben echt ook wel benieuwd naar de car play, wanneer deze in de mercedes wagens komt. 25 maart verwacht ik de nieuw c klasse .

Wat is jouw mening?...