Apple Nieuws Vlaanderen

Home iOS Apple geeft 4G netwerk van Proximus vrij

Verschillende bronnen weten ons te melden dat sommige Proximus klanten met een iPhone 5 toegang hebben gekregen tot het LTE (4G) netwerk van Proximus.

Momenteel is het ons nog onduidelijk of het enkel developers zijn met iOS 6.1 beta 3 die toegang hebben of gewone gebruikers met iOS 6.0.1. Zeker is wel dat de uitrol langzaam verloopt en niet iedereen toegang heeft ook al is er toegang voorzien in hun tariefplan.

Vorige week lekte uit dat Apple de toegang naar 4G op hun toestellen beperkte, de providers met 4G dienen eerst “gekeurd” te worden door Apple. Dit blijkt nu dus afgerond te zijn of toch zich in de laatste fase te bevinden. De berichten die we krijgen zijn nog vrij onduidelijk, maar het staat vast dat er klanten zijn bij Proximus die sinds vorige avond toegang hebben tot het 4G netwerk van Proximus.

Wachten op andere operators

Wat de andere operators betreft, Mobistar en Base, is het nog onduidelijk wanneer 4G bij hen beschikbaar zal zijn. Mobistar houdt het op de eerste helft van 2013 en bij Base net hetzelfde.

En jij?

Heb jij een Proximus abonnement met toegang tot 4G in je tariefplan? Kijk dan even in instellingen of je 4G kan activeren. Let wel, je moet in een gebied zitten dat gedekt wordt door het 4G netwerk, momenteel is dat enkel in: Antwerpen, Gent, Leuven, Luik, Namen, Hasselt, Mons, Waver en Haasrode. Indien je toegang hebt tot het 4G netwerk laat het ons zeker weten!

Dit bericht zal geüpdatet worden als we meer nieuws hebben of als er een bevestiging komt van Proximus.

UPDATE I:

Intussen heeft Belgacom (Proximus) zelf te kennen gegeven dat bij een volgende update van Apple, iOS 6.1, het 4G netwerk beschikbaar zal zijn. Dit bevestigt onze vaststelling dat het 4G netwerk enkel toegankelijk is voor iOS 6.1 beta 3 gebruikers, die gisteren vrijgegeven werd.

De feedback die wij ontvangen hebben is dat Apple in januari de software vrijgeeft voor 4G op iPhone5.

Mvg Eva

Update II:

Proximus heeft bevestigd aan onze redactie dat er enkele klanten zijn met een iPhone 5 die toegang hebben tot het 4G netwerk. De reden waarom is hen zelf onduidelijk, ook zij vermoeden dat het om tests van Apple gaat. Ze vragen wel om niet te vragen aan Proximus om toegang te krijgen. Proximus kan je niet helpen aan een 4G verbinding, alles hangt van Apple af.

15 reacties Op dit bericht
 1. Ik heb iPhone 5 met de laatste beta maar geen 4G hier in centrum Gent.
  Zit weldegelijk bij proximus, 4G inbegrepen in men formule maar zie nergens instelling op iPhone….

  • Vanuit Gent hebben we nog geen enkele bevestiging gehad dat het werkt. Wel (en vooral) uit Wallonië. Bovendien zou je een activatie moeten aanvragen (nog volgens een andere bron) via 6060.

 2. Bronvermelding niks? Komt van Le Soir.. Ik had natuurlijk ook niet beter verwacht van deze voddensite. De screenshot van de speedtest komt létterlijk van het forum daar.

 3. Nicolas, ben je zeker over je bronnen? Heb je 2e screenshot? iPhone5, 6.1beta3, zowel in Leuven als Gent gewoon 3G ipv LTE. Ook nog gewoon Carrier 13.0 bundle.

  Le soir screenshot is ofwel fake, ofwel roaming

  • Frank,

   Nee we hebben geen tweede screenshot kunnen bemachtigen. De afbeelding die we van Le Soir hebben gebruikt is louter ter illustratie gebruikt, te meer, op hun forum is deze afbeelding op 1 december geplaatst, dus zeker een hoax.

   Nee voor het effectieve bericht zijn we afgegaan op verschillende meldingen op Twitter en op een buitenlands forum, over Proximus en een carrier in Zwitserland bij wie nu net hetzelfde aan het gebeuren is. Proximus heeft intussen zelf bevestigd dat er klanten zijn met een iPhone 5 die wel op hun 4G netwerk kunnen. Maar uit Vlaanderen geen enkele bevestiging enkel uit Wallonië

 4. “Wallonië” is dat forum dus. De berichten dat er proximussers zijn met 4g zijn ook al enkele weken oud (origineel in een Apple support forum). Soit, ik noem het (helaas) een kwakkel :(

  • Nee Wallonië is niet dat forum.
   Een kwakkel is het niet, temeer omdat Proximus het bevestigd zowel tegenover De Standaard als tegenover ons. Apple is het netwerk aan het testen, en nog volgens Belgacom (contact per mail) komt 4G er met een volgende “Update”. Dus een kwakkel is het zeker niet, anders stond het hier niet.

 5. Dat van Proximus die zeggen dat “Apple” de LTE functie moet aanzetten trekt op niets, zij moeten dit zelf doen maar omdat die gewoon een standaard iOS 6.O.1 op hun iPhones hebben staan staat die toepassing er niet in. Dus dat van “Gekeurd” worden is ook niet waar. Kan Proximus zien of dat de toestellen die op hun netwerk zitten door Developers worden gebruikt of door mensen die echt voor Apple werken?

  • Apple moet effectief een carrierupdate doorvoeren om LTE beschikbaar te maken. Aangezien Belgacom, en dus ook Proximus, geen officiële partner is van Apple in België, wordt er op een iPhone met een andere sim-kaart dan Mobistar/Telenet een generiek profiel gedownload. Hier zit geen LTE in.

 6. Wel vreemd dat er dan niemand is, onafhankelijk van dat ene forumlid die zegt dat het wel lukt met 6.1beta3. Niemand. Noch op dat forum, noch op Twitter, noch hier.

  Proximus heeft trouwens enkel bevestigd dat het in 6.1 gaat zitten in januari. Niet dat het in 6.1b3 zit

  • Nee, Proximus heeft bevestigd dat er nu ENKELE klanten met een iPhone 5 toegang hebben op het 4G netwerk van Proximus, zijzelf zeggen er bij dat het hen niet duidelijk is welke software versie die iPhone 5 gebruikers gebruiken.
   En inderdaad het is jammer dat we behalve enkele tweets, en posts op diverse site’s (lees dus site’s en niet fora) geen andere bevestiging te pakken kunnen krijgen.

  • Deze morgen zag het er naar uit dat er een uitrol aan de gang was. In de loop van de dag is daar duidelijkheid overgekomen. Dus ja, de titel kon anders maar op dat moment was er nog niet meer info.

Wat is jouw mening?...