Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch Aantal Apple Watches gehalveerd

The Economic Daily News, een nieuwsorganisatie uit Taiwan, meldt dat Apple de productie van de Apple Watches heeft gehalveerd.

Timely-rumor-Apple-cuts-monthly-build-of-the-Apple-Watch-in-half-to-1.25-million-1.5-million-unitsNet voor de Apple Watch in verkoop gaat, heeft Apple de productiecapaciteit van de Apple Watch naar beneden moeten bijstellen. Oorspronkelijk rekende Apple op een productie tussen de 2,5 en de 3 miljoen Apple Watches per maand. Maar deze capaciteit zou ondertussen bijgesteld zijn naar ongeveer de helft van dit streefcijfer.

Volgens de geciteerde geruchten zou de lagere productie het gevolg zijn van problemen met de AMOLED-schermen.  Deze AMOLED-schermen worden voor indexApple geproduceerd door LG Electronics. Voor de iPad en de iPhone maakt Apple traditioneel nog steeds gebruik van de tradionele LCD-schermen. Omdat slechts 30 à 40 procent van de AMOLED-schermen die LG Electronics produceert voor de Apple Watch geen problemen vertoont, moest Apple noodgedwongen de productiecapaciteit bijstellen.

Maar het is niet enkel het probleem met de AMOLED-schermen dat voor een verminderde productie zorgt. quantaOok producent Quanta, gespecialiseerd in onderdelen voor notebooks, haalt de beoogde quota niet. Het feit dat deze fabrikant geen ervaring heeft met de productie van slimme horloges speelt hen parten. Apple zou Foxconn, één van de concurrenten van Quanta, reeds gevraagd hebben of ze bereid zijn ook te produceren voor Apple.

Welk deel van deze geruchten berust op feiten is onduidelijk. Apple zal in geen geval berichten over problemen bij de productie. Dit soort geruchten werd eerder al verspreid bij de lancering van eerdere iPad- en iPhone-modellen. In sommige gevallen bleken deze geruchten waar maar in sommige andere gevallen totaal niet. Voor de eerste groep landen (o.a. de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en Frankrijk) blijft de lancering van de Apple Watch voorzien op vrijdag 24 april 2015.

Wat is jouw mening?...