Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch Apple Watch: functies en meer

De Apple Watch is een expressie van wie je bent. Het is een zeer persoonlijk toestel met de meest geavanceerde technologie. Apple Watch is de meest vooruitstrevende horloge ooit. Het biedt een nieuwe manier van communicatie en is je persoonlijke coach.

Apple Watch is simpel en elegant. Je kan details toevoegen aan de zelfgekozen interface. Ook is er een gloednieuwe functie: Glanses. Via Glanses kan je notificaties snel bekijken, je muziek controleren en je hartslag meten.

Door de Apple Watch gebeurt communicatie sneller en directer dan ooit Screen Shot 2015-03-09 at 18.57.11tevoren. Je kan gesprekken ontvangen vanop je pols en wanneer je op de zijknop duwt, verschijnen je vrienden op het scherm waarmee je jouw Apple Watch kan verbinden. Via deze weg kan je sketches sturen en je gevoelens delen.

Een andere grote functie van de Apple Watch is gezondheid. Deze smartwatch houdt je dagelijkse beweging bij en verzendt ook reminders wanneer het tijd is voor je dagelijkse work-out. Apple Watch is je eigen persoonlijke coach op jouw pols.

Apple Watch geeft je ook toegang tot Siri en geeft alle notificaties weer die toekomen op je iPhone. Via Siri kan je mondeling herinneringen instellen en nuttige informatie opvragen. Bij de lancering van iOS 8.3 zal Siri eindelijk Nederlands kunnen! Via de Apple Watch kan je ook betalingen doen als je creditcard gekoppeld is aan je Apple account, maar deze functie is momenteel gelimiteerd voor de Verenigde Staten.healt

Naast de standaardapplicaties kan je apps van derden gebruiken, zoals Shazam. Je kan ook gebruik maken van HomeKit, zo kan je bijvoorbeeld vanop afstand je garagepoort openen.

Apple Watch werkt samen met iOS 8.2 dat vandaag nog beschikbaar wordt gesteld.

 

Batterijduur

De batterijduur van de Apple Watch is een hele dag, specifiek betekent dit dat je 18 uur lang een Apple Watch zou moeten kunnen dragen zonder op te laden.

 

Prijzen

De prijs voor de Apple Watch Sport is 349 dollar voor het 38mm model en 50 dollar meer voor de 42mm versie. Voor de Apple Watch leg je minstens 549 dollar neer voor de 38mm versie, en die prijs kan oplopen tot 1049 euro afhankelijk van het bandje dat je eraan koppelt. Voor het 42mm model leg je telkens een 50 dollar bij. De Apple Watch Edition van 18 karaat goud die beschikbaar is in het goud en rosé goud start vanaf 10.000 dollar.

 

Lancering

Vanaf 10 april kunnen inwoners van een aantal landen (waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en meer) pre-orderen en zal je de Apple Watch kunnen uittesten in de Apple Stores van die landen. België komt pas later aan de beurt, maar over die lanceerdatum werd nog niks vrijgegeven.

Wat is jouw mening?...