Apple Nieuws Vlaanderen

Home Mac MacBook Air Apple kondigt nieuwe MacBook aan

Tijdens de Keynote van deze avond heeft Apple hun nieuwe notebook voorgesteld. De nieuwe MacBook is volledig herontwikkeld, weegt maar amper 0,90kg en beschikt onder andere over een Retina Display.

Een nieuw scherm

De nieuwe MacBook heeft een scherm met een grootte van 12.1 inch, het scherm beschikt over 3.3 miljoen pixels en een resolutie van 2304×1440. Apple’s nieuwste notebook heeft een dikte van 0,35mm(!). Het scherm is zo ontwikkeld dat de individuele pixels kleiner zijn en dit zorgt voor een grotere lichtinval, waardoor het scherm tot wel 30% minder energie verbruikt.

Een nieuw toetsenbord

Screen Shot 2015-03-09 at 18.35.15Het toetsenbord van de nieuwe MacBook is ook helemaal opnieuw ontworpen, de toetsen zijn groter en maar liefst 40% dunner dan bij een standaard Apple keyboard. Ook nieuw bij dit keyboard is dat elke toets apart verlicht wordt met één LED lichtje . Daarnaast gebruiken de toetsen het nieuwe ‘butterfly’ systeem waarbij de precisie van de toetsen enorm verbeterd is.

Een nieuw trackpad

Screen Shot 2015-03-09 at 18.38.50Apple heeft ook een nieuw trackpad ontworpen voor hun MacBook. Deze is uitgerust met een taptic engine die feedback geeft bij een aanraking. Apple heeft ook afstand genomen van hun traditioneel “surfboard” ontwerp, en gaat nu voor een glazen plaat die in elke hoek ingedrukt kan worden. Ook zijn er extra sensoren die een nieuwe beweging kunnen waarnemen, namelijk de Force Click, een variatie op de Force Touch zoals in de Apple Watch. Force Click zorgt voor extra functies in apps, zoals sneller doorspoelen in iTunes.

Meer hardware

MacBook 3Verder heeft de MacBook een nieuw unibody design met maar twee aansluitingen, een USB-C poort en een 3.5mm Audio Jack ingang. De USB-C poort is 1/3 kleiner dan de reguliere usb-poort en biedt verschillende mogelijkheden: het kan worden gebruikt voor het opladen van de MacBook, een extern beeldscherm aansluiten, ….

Onder de motorkap vinden we onder andere een moederbord dat 67% kleiner is, een Intel Core M processor aan 1.3GHz die maar 5 watt verbruikt en Intel HD Graphics. Belangrijk detail: er zit geen ventilator in de nieuwe MacBook. Daarnaast is er 8GB ram met 256GB opslag aan boord in het standaard model.

Screen Shot 2015-03-09 at 18.42.31De overgebleven ruimte in de MacBook, wordt benut door de batterij. Deze gaat een volledige dag mee. Doordat de notebook zo dun is, moest Apple met een nieuwe soort batterij ontwikkelen om de ruimte binnenin de laptop zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. De nieuwe uitvinding van Apple zijn speciaal gelaagde batterijen die perfect in de unibody passen.

De andere laptops van Apple krijgen ook een kleine update. De MacBook Pro wordt nu uitgerust met de nieuwe trackpad en de MacBook air heeft ook enkele interne verbeteringen.

Prijs en lanceerdatum

De MacBook is beschikbaar in Zilver, Space Grijs en Goud. De startprijs is €1449. De lanceer datum voor België is nog niet exact geweten.

Wat is jouw mening?...