Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch 8GB opslagruimte in Apple Watch

Volgens 9to5Mac heeft Apple bevestigd dat alle versies van de Apple Watch zullen beschikken over een opslagruimte van 8 GB. Aangezien Apple bepaalde beperkingen oplegt, zal je niet vrij zijn om te doen wat je wil met deze opslagruimte.

196409-1280De 3 modellen van de Apple Watch zullen voorzien worden van een even grote opslagruimte. Deze opslagruimte is opgedeeld in gedeeltes voor specifieke types data. Zo bepaalt Apple dat je maximaal 2 GB muziek kan opslaan op de Apple Watch. Voor foto’s is maximaal 75 MB voorzien. Hierdoor zal het dus mogelijk zijn om foto’s en muziek apart op te slaan op je Apple Watch zonder dat je verbonden bent met je iPhone. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wil gaan joggen en muziek wil beluisteren. Maar als je de gegevens van de loopsessie wil meten en registreren zul je je iPhone ook moeten meenemen.

Foto’s

5cwncsipo3r60r0jVolgens Apple is het niet de bedoeling dat je je volledige verzameling foto’s op je Apple Watch kan meenemen. De 75 MB voor de foto’s zijn bedoeld om je favoriete foto’s mee te kunnen nemen. De grootte van de fotobestanden wordt door de Apple Watch aangepast. Zo blijven de foto’s mooi op het scherm van de Apple Watch maar nemen ze niet meer opslagruimte in dan nodig. In principe zou de 75 MB voldoende moeten zijn voor een 100-tal foto’s.

Muziekcool-kids-apple-watch

Met de 2 GB voor de muziek heb je voldoende ruimte voor een 200-tal muzieknummers van redelijke kwaliteit. Dat is eerder beperkt maar als je Apple Watch verbonden is met je iPhone kan je de volledige muziekbibliotheek van je iPhone afspelen via je Apple Watch. Voor “noodsituaties” waarin je iPhone niet beschikbaar is, kom je met 200 nummers toch al een eind ver. Wie de nummers wil synchroniseren, kan gebruik maken van de Apple Watch-app, die meegeleverd wordt met iOS 8.2.

Wat is jouw mening?...