Back
TimCookD11

Tim Cook’s bankrekening groeide in 2013 met $74 miljoen aan

De bankrekening van Apple’s CEO is vorig jaar met ongeveer 74 miljoen dollar aangedikt. Cook is daarmee één van de best betaalde CEO’s in Amerika.

Dit hoge bedrag wordt gedomineerd door de aandelenopties die hij afgelopen jaar heeft uitgeoefend en hadden een waarde van 69,6 miljoen dollar. Toen Cook in 2011 de fakkel overnam van Steve Jobs als CEO, werd hem voor 376,2 miljoen dollar aan aandelenopties uitgekeerd, maar deze kunnen echter maar in stukken worden uitgeoefend. Zijn salaris en bonussen samengeteld bedroegen in 2013 $4,3 miljoen.

Deze informatie komt uit een studie van USA TODAY, die de bedrijven in de S&P 500 analyseerde. Hieruit bleek dat de mediaan in 2013 13% hoger lag dan het jaar ervoor. Blijkbaar is het niet enkel in België dat de exuberante salarissen en bonussen een probleem vormen…

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, zag zijn persoonlijk fortuin het meeste aangroeien van alle CEO’s. Maar liefst 3,9 miljard dollar kreeg de oprichter in 2013. Hiervan wel 3,3 miljard aan gerealiseerde aandelenopties.

About the Author /

tim@applevlaanderen.be

Senior Editor Apple Nieuws Vlaanderen - Social Media addict

Wat is jouw mening?...