Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Apple doet (nog) niet mee aan megapixel-strijd in 2014

Ook dit jaar wordt van smartphone-makers verwacht dat ze hun limieten opzoeken omtrent het aantal megapixels van de camera’s in hun nieuwe toestellen. Apple daarentegen zal ook dit jaar niet meedoen aan deze megapixel-race, maar eerder werken aan de foto- en filmkwaliteit van de iPhone-camera zonder een drastische verandering in aantal MP door te voeren.

Dit jaar zal vooral gekenmerkt worden door smartphones met camera’s aan 13 megapixels en zelfs meer. Van Samsung wordt dit jaar bijvoorbeeld een Galaxy S5 verwacht met maar liefst 16 MP. Sony zal aan het eind van 2014 zelfs met een 21 MP-camera komen. Dit fenomeen is dan voor merken buiten Apple gerekend. Insiders melden dat Apple het bij de huidige 8 MP zal houden of toch alleszins een conservatievere upgraderoute zal kiezen voor de toekomstige iPhone 6, die in de herfst wordt verwacht. Deze nieuwe uitspraken bevestigen nogmaals eerdere geruchten waarin ook al sprake was van een behoud aan MP.

Het bedrijf zal zich meer bezighouden met het verbeteren van de gehele fotokwaliteit. Dit is niet nieuw voor Apple, aangezien het zich meestal niet bezig houdt met het verkrijgen van zo groot mogelijke nummertjes. Zo is de laatste verandering in aantal MP geleden van bij de lancering van de iPhone 5, toen kreeg de camera een verhoging van 3 MP tegenover de iPhone 4s.

Camera van de huidige iPhone 5s

De huidige iPhone 5s heeft een 8 MP iSight camera. Tegenover de vorige generatie iPhone 5 kreeg het geen MP-update, maar wel een pixelvergroting naar een diameter van 1,5 micrometer. Het grotere ontvangstoppervlak zorgt ervoor dat de lichtsensor 33% meer licht kan opvangen in vergelijking met de camera van de iPhone 5. Buiten de sensor werden de algehele optische mogelijkheden van het toestel verfijnd en kreeg het een snellere f/2.2 lens. Dit allemaal zorgt voor een betere weergave bij weinig licht en een betere beeldkwaliteit. Zo weet Apple dus het meeste te halen uit het relatief lage aantal megapixels in de iPhone waardoor het aantal MP een onbeduidende factor in de beeldkwaliteit van foto’s wordt.

1 reactie Op dit bericht

Wat is jouw mening?...