Back

Steve Jobs had grootse plannen voor Apple TV

Steve Jobs wou de manier waarop mensen televisie kijken compleet veranderen, dat was al eerder geweten. Maar bij actuele rechtszaken die Apple probeert uit te vechten tegen Samsung, zijn e-mails van de voormalige Apple-CEO opgedoken. Daarin beschrijft Jobs enkele functies die hij voor ogen had voor de ‘Apple TV 2’.

In 2010 verstuurde Steve Jobs een e-mail (volledige versie kan hier gelezen worden) naar de belangrijkste mensen in Apple voor de top 100. Dat is de jaarlijkse bespreking waarbij Apple’s strategie voor het komende jaar wordt vastgelegd. Die mail bevat vermeldingen naar een ‘Apple TV 2’ die tonen hoe ver de visie van Jobs ging in het veranderen van de manier waarop men tv’s gebruikt. “Where do we go from here?” vraagt Jobs zich af in de mail. Dat wordt gevolgd door een aantal zaken zoals apps en een browser, maar ook een mysterieuze service die door hem ‘Magic Wand’ werd genoemd. Daarenboven ziet Jobs de Apple TV als een must-have accessoire bij iOS-devices en is het ook een element dat Apple in de huiskamer van de consument krijgt.

Stukje uit de e-mail (2010) van Steve Jobs

Deze mail dook op in de Apple-Samsung rechtszaak te San Jose. Daarbij voegde Phil Schiller, de hoofdman van Apple’s marketing, in zijn verklaring toe dat onderwerpen in de mail slechts schetsen zijn en niet altijd concrete zaken die werkelijk het daglicht te zien krijgen. Diezelfde mail kondigt ook 2011 aan als de ‘holy war with Google’, waarbij dus de Apple TV ter sprake kwam als middel om Google te bestrijden. Ook plande Steve Jobs om gelijk te komen met de cloud service van Google, en die zelfs te overstijgen met een eigen dienst.

Met deze e-mail zou Samsung willen aantonen dat Apple een ‘volger’ is in plaats van een originele bedenker. De huidige Apple-Samsung zaak gaat over de twee bedrijven die elkaar aanklagen over eventuele gebruiken van elkaars patenten. Deze zaak is al een kleine week aan de gang en zal hoogstwaarschijnlijk nog de komende twee à drie weken doorgaan.

About the Author /

glen.b@hotmail.be

 fanboy - game designer - music lover - reddit addict

Wat is jouw mening?...